Svadbeno “ne daj Bože”

Budimo iskreni – na svadbi mnogo toga može da pođe naopako. To mlade posebno znaju kada se približava taj famozni dan. Da li će sve biti u redu? Da li je možda moglo nešto drugačije? Jesu li sigurno donete sve najbolje odluke? Gomila ovakvih pitanja prolazi kroz glavu mlade, a stres doprinosi da svaki naredni scenario bude veća katastrofa od prethodnog.

Evo pet scenarija koja se verovatno neće desiti na tvojoj svadbi, a i ako se desi neki drugi, pomisli na neki od ovih pet i seti se da uvek može biti gore!

1. Nema ništa od svadbe – Najgori scenario za svadbu je da svadbe i ne bude, pošto se otkazivanje svadbe obično ne radi iz dobrih razloga. Obično se nešto dogodilo, možda neki smrtni slučaj, a sasvim je sigurno da se svadba neće održati u slučaju nekih vanrednih situacija ili vremenskih ili drugih neprilika. Sledeći put kad ne budeš mogla da zaspiš jer se pitaš da li si pogrešila u odabiru cipela, pomisli na ovaj scenario!

2. Niko ne zna gde je mladoženja – Možda zvuči kao scena iz (lošeg) američkog filma, ali ovakve situacije se dešavaju. Da mladoženja pobegne (mada se isto dešava i sa mladama). On se jednostavno predomisli, uplaši, shvati da mu je ovo poslednja šansa da uhvati štraftu… Ovaj scenario podjednako je jeziv kao i prvi, s tim da je u ovom slučaju mladoženja doneo svesnu odluku… što ga, zapravo, čini težim od prvog.

carrie-bradshaw-heart-broken

3. Tvoja svadba je dosadna – Ovaj scenario je, u odnosu na prethodna dva, značajan napredak, jer se svadba ipak desila, niko nije pobegao, samo je ljudima dosadno. Skoro da niko ne igra, atmosfera je skoro pa sumorna, gostima se ne sviđa muzika, svi izgledaju kao da jedva čekaju da odu kućama, a dok se i ne okreneš, počinju polako da se osipaju. Niko ne bi želeo takvu svadbu, zato imaj to na umu ako i kad sledeći put odlepiš zbog neke sitnice!

4. Uništena venčanica – Pažljivo si je birala, a onda konačno pronašla. Zatim je došao i dan da je konačno obučeš, osećaj je lepši nego što pamtiš. I svadbeno slavlje samo što je počelo, neko je prosuo crno vino po tebi. Ili si zapela na jedan deo haljine i ona se pocepala. Ili je nešto drugo, za tebe možda značajnije, uništeno: pukla ti je štikla, raspala ti se punđa na sto sitnih pramenova, razmazala šminka… Svi ovi događaji ne moraju da upropaste venčanje, ali će sigurno da odigraju jedan živahni ples po mladinim nervima!

5. Nestalo je struje… zauvek – Atmosfera je taman počela da se usijava, bend briljira u svojim interpretacijama pesama koje svi znaju, svetlosni efekti doprinose magičnosti trenutka, kad odjednom – sve staje. Tišina, mrak, čuju se samo zbunjeni gosti. Shvataš da je nestalo struje, da nisi pitala za generator (da, verovatno ga imaju, zato je ovaj scenario na poslednjem mestu liste strašnih scenarija, uključi sad malo maštu), da vreme prolazi i da nemaš rešenje, gostima je dosadno, svi su se uzvrteli, deca plaču, pijani teča počinje da peva krajiške pesme, menadžer restorana nedostupan na telefon… Treba li dalje?

Statistika, elem, kaže da su šanse da ti se bilo koji od ovih, ali i onih koje neumorno vrtiš po glavi (ponekad ili stalno), desi minimalne. I stvarno postoje ljudi kojima se ovakve stvari dešavaju. Seti se toga sledeći put kada osetiš da ti se ubrzava disanje i da želiš da prilegneš.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>