Šminka na venčanju

U ovom tekstu ćemo pokušati da se pozabavimo jednim tako očiglednim pitanjem, o kojem se malo govori. Ako ste do sada na svadbama bili gost koji nije direktno ili indirektno učestvovao u spremanju (odevanju i šminkanju) mlade, onda ste verovatno bile ponekad zaprepašćene njenim konačnim izgledom. ako se neka dotična ikad pred vama pojavila u nekom trenutku, a vi se na trenutak zapitali jeste li pogrešili svadbu, savetujemo da nastavite da čitate dalje ovaj tekst, i da po mogućstvu, izbegnete istu grešku na sopstvenom venčanju.

bride-makeup-by-aradia-017

bridalmakeovers.com

Jasno je da je mlada centralna figura svadbenog obreda. Jasno je da je to poseban (nekima i jedan od najvažnijih u životu ) i da baš tada moramo da izgledamo besprekorno. Jasno je da je u životu malo prilika u kojima je apsolutno poželjno da blistamo i zasenimo sve ostale u svom prisustvu (pored sopstvene svadbe spomenućemo proslave matura i eventualno sticanje nekih titula i diploma kada treba da pokažemo mnogo više od dobrog izgleda, koji je ipak, poželjan). Znamo da treba da angažujemo nekog vrlo profesionalnog da nas našminka i učini baš onakvom kakvu sebe želimo da vidimo u ogledalu… Ali…

Ovde savetujemo krajnji oprez. Iz iskustva znamo da šminkeri koriste drugu vrstu šminke koja je profesionalna (čitaj “teža”) i umnogome se razlikuje od onoga što svakodnevno nanosimo kada izlazimo iz kuće. Svako preterivanje izaziva potpuno suprotan efekat. Pomislite na operske dive ili balerine. Na sceni izgledaju savršeno, ali to je zato što ih gledate sa udaljenosti od bar nekoliko desetina metara. Scenskoj šminki je mesto na sceni, zato se tako i zove. U pravom životu, na primerima, to izgleda ovako:

startherap-ease.co.uk

startherap-ease.co.uk

1. Previše, previše pudera koji od vas načini porcelansku lutku, a od lica napravi neprozirnu masku koja izgleda zastrašujuće. Ovo izgleda veoma dobro na fotografijama jer podrazumeva dobro matirano lice bez ijedne nesavršenosti, ali uživo, naročito ako se deo svadbe odvija pri dnevnoj svetlosti, izgleda aspolutno zastrašujuće i potpuno neprirodno. Lice treba da bude dobro nijansirano upotrebom različitih hajlajtera i bronzera, bez preteranog opterećivanja preteškim puderima.

2. Veštačke trepavice su poželjne naročito ako vaše prirodne nisu preterano raskošne. Naravno, stvar je u tome da one treba da izgledaju da su Vaše, iako to zapravo nisu. Ne treba da jedva trepćete od težine istih, ni da izgledate kao lutke.

3. Umetnuti pramenovi, i nadogradnja kose je nešto što nikako ne preporučujemo. Naročito ukoliko ih stavite nekoliko dana pred svadbu. Potpuno je neprirodno da, ako inače imate kratku, ili kosu srednje dužine, odjednom na taj dan dodjete sa grivom do pola leđa ili punđom a la Jovanka Broz, jer to naprosto niste vi. Zašto bi na sopstvenom venčanju izgledali onako kako inače nikad ne izgledate?

4. Steznici, korseti su super stvar ako želite da malo korigujete sve one viškove bez kojih bi vam haljina mnogo leprše stajala. Ali, ozbiljno zatezanje struka do besmisla (setite se kultne scene  u “Prohujalo sa vihorom”) kako biste od sebe napravili nešto što sve zvanice znaju da niste je besmisleno. I ono što je važnije, nezdravo. Da li želite da na sosptvenoj svadbi jedva dišete i sedite kao da ste progutale metlu, ili da se krećete nesputano i igrate cele noći?

Dakle, budite prirodne i vesele. Naravno da ćete dati sve od sebe da izgledate najbolje što možete. Ali ne zaboravite da onaj koji stoji pored Vas u najvažnijem trenutku toga dana zna kakvi ste i bez trunke šminke. Kao što to dobro znate i Vi. I to je jedna od stvari koje Vas čine zrelom osobom, jednako kao i zasnivanje braka.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>