VENČANJE: Na čemu uštedeti, a na šta potrošiti više?

Da je platiti svadbu lako, svadbu bi pravio svako. Koliko god da ste znali da će svadba biti trošak, ipak ćete ostati u neverici kada vidite koliko novca zapravo treba da potrošite i koliko stavki ste prevideli u organizaciji, a koje će vam doći glave i novčanika.

Dok je prosečna cela svadbe čak neverovatnih 6000 evra, plata je samo 350 evra, pa se mnogi nađu u situaciji da za svadbu idu u banku po kredite, ali to nije pametno – nemojte započinjati zajednički život u dugovima, već umesto raskošne svadbe odaberite sigurnost za svoju porodicu, uložite u nešto pametno, kupite auto i nemojte na svadbu zvati ljude za koje vas “boli uvo, ali morate radi reda”. Ne morate vi ništa, a ni oni ne žele da spremaju koverte, jer jedva plaćaju struju, niti oni vas žele da moraju da zovu, niti će njihove koverte pokriti trošak.

PROČITAJTE I OVO: KOLIKO KOŠTA SRPSKO VENČANJE?

Ipak, biti finansijski mudar, ne znači biti stipsa ili praviti dosadnu i ružnu svadbu – dovoljno je da mudro birate gde ćete se “otvoriti”, a gde “stisnuti”.

NEMOJTE MNOGO ŠTEDETI NA:

FOTO: Pixabay

  • muzici
  • hrani
  • piću
  • ljubavi

Gostima je uvek najvažnije da se dobro provedu. Na prazan želudac se niko nije proveo, tako da probajte da u razumnom budžetu obezbedite gostima dobru klopu. To ne znači da ih hranite kavijarom i tartufima, već da ako služite kupus, bude to najbolji kupus, ako je to roštilj, poslužite najbolji roštilj, da salate budu sveže, a obroci topli. Ništa više od toga. Sve u granicama razuma.

PROČITAJTE I OVO: Kako napraviti lepo venčanje za malo para

Bolje je doneti najbolju picu i palačinke, nego loš fois gras.

Važno je i da gostima ne služite samo toplo pivo, već bolje poslužite čašu proseka, gomilu rakije (dobre), solidno vino, a pića koja ne možete da priuštite, nemojte služiti, jer se zna šta je dobar viski, a šta žut aceton.

MUZIKA JE MNOGO VAŽNA. Ako je ozvučenje suviše glasno, možda dvoje koje bi se inače zaljubili, neće moći da razgovaraju. Obratite pažnju na bend, akustiku, ozvučenje, jer je dovoljna loša muzika da uništi doživljaj. Ako nemate dovoljno novca, bolje angažujte najboljeg DJ-a, nego da slušate kako neko falšira na vaš najvažniji dan.

Jedna još pamtljiva stvar je i ljubav, ona je najvažnija. Ako se vidi da se dvoje vole, nije važno ni piće, ni hrana, ni njihove godine… To će biti dovoljno.

ŠTEDITE NA:

FOTO: Pixabay

  • prostoru
  • fotogarfiji
  • venčanici i odelu

Ako je gore navedeno dobro, nikog ne zanima kakav je prostor, koji možete i okititi malo da bude više po vašem ukusu. Pristojnog fotogarafa možete povoljno naći, jer od njega ne očekujete dela za muzej, već da slika goste na svadbi.

Venčanica se nosi jednom i što je jednostavnija to je bolja, a što je jednostavnija, to je jeftinija. Odelo nije tako suludo ulaganje, ali osim ako maldoženja često nosi odela, nema ni potrebe da mnogo troši na to.

AKO MOŽETE…

Uložite u neki “WOW” faktor – balet performans, prikazivanje filma o vama… Takve stvari se pamte, a neke sigurno možete organizovati za malo para.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>