Da li da kupite ili iznajmite venčanicu?

Pošto smo videli da je ovo pitanje postavila jedna poštovana članica našeg foruma, odlučili smo da se pozabavimo ovim pitanjem. Iznajmiti ili kupiti venčanicu je večita dilema mnogih devojaka koje će uskoro biti mlade, a odluka svakako nije laka. Zato ćemo sa vama korak po korak da izvagamo pro i kontra kupovine i iznajmljivanja.

 

Što je vaše, vaše je

Mnoge žene žele da im haljina visi u ormanu kada budu htele da se podsete najlepšeg dana u njihovom životu, pa se često odlučuju da haljinu kupe. Ipak, ako je nekada u životu u redu razbacivati se – to je vreme venčanja. Neke žene takođe žele da njihova ćerka nasledi njihovu venčanicu. Ali, niti znate da ćete imati ćerku niti da će ona imati isti ukus za stil poput majke. Takođe, verovatno bi je do tada pojeli moljci.

Foto: Tumblr

Foto: Tumblr

Razlika u ceni

Za novac po kom biste iznajmili venčanicu, ne možete kupiti ni upola lepu. To je isto validan razlog da se haljina iznajmi. Osim toga, kriza je i bilo bi dobro da vam ostane nešto novca za početak bračnog života.

Nadajmo se da ćete se udati  samo jednom

Čak i da to nije slučaj, verovatno ne biste nosili istu haljinu dva puta. Ovako ćete je samo držati u ormaru.

Foto: Vera Wang

Foto: Vera Wang

Da sumiramo – sa logičke strane, daleko je bolje iznajmiti venčanicu nego davati preveliku sumu novca na haljinu. E, tu je kvaka 22 – nije sve u životu logično ni racionalno. Posebno bilo šta u vezi dana udaje. Opet, u slučaju da nemate ogroman budžet, sigurnije je da je ipak iznajmite nego da kupite neku “onako” haljinu. Kada su rekli da novac ne kupuje sreću, zaboravili su na činjenicu da kupuje venčanice! Ako imate novca, možete i potrošiti malo više, jer jednom se živi – zašto da ne!

S druge strane, ako baš insistirate da je kupite, a imate nezavidan budžet, dooobro se raspitajte gde možete naći svoje “čudo” po maloj ceni. Internet, rasprodaje u okolnim državama…  Dobro načuljite uši. Možda i nađete nešto potpuno neverovatno.

Možete da razmislite i o šivenju, o čemu ćemo dodatno pisati.

Obavezno pitajte i svoje drugarice, a ako ste rešili svoju dilemu molimo vas da mišljenje podelite u komentarima jer je ovo dilema koje mnoge izluđuje, pa ćete im možda i vi pomoći. Srećno!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (3)
  1. Jovana Stojanovic

    Ja sam prvo htela da je sijem. Probla sam jednu i izgledala kao Boginje iz Grcke mitologije. Odlucila sam se za nju, ali sam ipak otisla da probam jos negde.. I naravno, nasla vencanicu iz snova. IZNAJMILA SAM JE i izgledala savrseno.. rekli su mi da je sumanuto da kupujem ili sijem, jer upravo kao sto ste vi vec napisali, ko mi garantuje da cu imati cerku, to je prvo i osnovno. A druga je tek prica o vremenu i modi kasnije…

  2. Lena Ch

    Ja sam moju kupila 2000eura (princeza stil) i jedva cekam da je nosim.. izgledacu kao prava princeza iz bajke ☺ nadam se da cu imati cerku i da ce ona naslediti moju haljinu !

  3. admin

    Lena, da li imas sliku vencanice? 🙂

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>