5 stvari koje ne bi trebalo raditi pre svadbe ~ ponašanje

O stvarima koje nije preterano mudro raditi uoči sopstvenog venčanja, a tiču se izgleda, već smo pisali. Greške u izgledu mogu biti vrlo neprijatne, posebno zato što su i te kako vidljive drugim ljudima, ali one koje se tiču ponašanja i posledica koje mogu uslediti, dugoročnije gledano – daleko su opasnije. Stoga evo nekoliko saveta koji mogu biti odlična prevencija.

1. Svađanje

Nervoza može da učini svoje, stres oko organizacije i brige da li će sve proteći u redu jesu, na neki način, odlično opravdanje za sve one narogušene mlade koje samo nekoga “čekaju na penal”. Bez obzira da li je u pitanju svađa sa budućim suprugom, mamom, drugaricom, isporučiocem hrane ili, prosto, sa celim svetom, ona je prosto uvek negde tu. Da li zaista želiš da svoje poslednje devojačke dane provedeš u svađi sa svima oko sebe? Sigurno ne. Zato, ako osećaš nervozu, razgovaraj sa nekim, nađi način da se opustiš, tačnije – radi bilo šta što će učiniti da se ne pretvoriš u neumornu mašinu za svađanje i džangrizanje.

2. Zvati bivše momke

Nezanemarljivo velik broj žena smatra da su dani uoči venčanja baš idealni da se javi nekim od svojih bivših momaka, po poslednji put ili, u slučaju neraščišćenih računa, prosto iz potrebe da im natrljaju na nos kako su one srećne u ljubavi, a oni, jadni, sami i čemerni. Sigurno je broj onih koje zovu svoje srećno oženjene bivše daleko manji. No, da li je ovo zaista neophodno? Da li moraš da radiš nešto što i nema baš neku svrhu, osim da učini da se neko oseća loše – bivši momak kojem se bivša ljubav ženi ili sadašnji koji saznaje da mu draga uoči svadbe baš sad oseća potrebu za iznenadnim pozivima svojoj prošlosti? Naravno, ovo se ne odnosi na one bivše sa kojima si u prijateljskim odnosima, ako takvi uopšte postoje. Igde na svetu. A da su stvarno prijatelji, a ne u nekoj vrsti polu sado-mazohističkog “prijateljskog” odnosa. Ako imaš takvog… prijatelja, onda ti čestitamo i – slobodno ga zovi, jer ti se verovatno nalazi na spisku gostiju za venčanje. Ako ne – onda ipak dvaput razmisli.

3. Napiti se

Samo jedna čašica da popusti nervoza je u redu, ali samo pod uslovom da se sve završi na jednoj čašici. U suprotnom, pijanstvo može da ti stvori brojne nevolje, od kojih su neobično ponašanje i zverski mamurluk samo neke od blažih posledica. Ako osećaš potrebu da poslednje dane kao neudata žena provedeš u alkoholnoj izmaglici, onda je možda pravo vreme da se zapitaš – od čega to želiš da se anesteziraš?

4. Ne spavati

OK, svaka ludost može da se pravda stresom, ali nespavanje je zaista loš potez. Naravno, ukoliko imaš nesanicu, ne donosiš baš ti svesnu odluku da ne spavaš i iscrpljuješ se, ali postoje načini da se opustiš i pružiš svom telu i duhu zasluženi odmor – kapi od valerijane, čaša toplog mleka pred spavanje, opuštajuće kupke… Prosto, učini sve što je u tvojoj moći da dan venčanje ne dočekaš kao mrzovoljno zanovetalo sa ljubičastim podočnjacima (a svi smo takvi kada smo hronično neispavani).

nervous-bride

5. Donositi nepromišljene odluke

Baš u ovom trenutku odlučila si da promeniš svoju toaletu? Ne valjaju ti nove cipele, sala nije dovoljno svetla? Nisi trebala da pozoveš na svadbu onu narogušenu tetku što te zeza da se udaješ jer si već u godinama? Da li uopšte treba da se udaješ?! OK, neka pitanja sigurno zaslužuju tvoju punu pažnju, ali bi bilo dobro da se potrudiš oko toga da povučeš granicu – gde prestaju sitničarenja, a gde počinju stvarna pitanja koja zaslužuju tvoju punu pažnju.

Srećno!

Foto: the2seasons.com, www.histouchforus.com, Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>