5 stvari koje ne bi trebalo raditi pre svadbe ~ izgled

OK, koliko god se mi ovde trudili da predupredimo i sprečimo određene nepoželjne situacije pre svadbe, činjenica je da postoje oni koji ne paze na času. Zato smo za njih spremili listu od 5 stvari koje nije pametno raditi neposredno pre svadbe. Većina njih posredovana je strahom i frkom, a sada ne možete reći da niste bili upozoreni.  Ako ne želite glavobolju i “Šta mi je to trebalo?” pitanja, pridržavajte se nabrojanih stavki…

1. Lažni ten

U poslednjem trenutku shvatila si da ti je ten previše svetao, te da bi malo tamnija koža još više istakla tvoju snežnobelu venčanicu? Ali, vremena za postupno tamnjenje nema. Stoga se opredeljuješ za “preko noći” varijantu – kremu za samopotamnjivanje ili maratonski boravak u solarijumu. Hm, loša odluka. Prvo, krema za samopotamnjivanje takođe se mora postupno nanositi, i to vrlo pažljivo, osim ako ne želiš da po koži i venčanici imaš narandžaste fleke. Solarijum, s druge strane, nosi brojne opasnosti koje su već svima poznate, a pečenje u njemu može ne samo da izazove crvenilo i alergijsku reakciju, već možeš da izgledaš kao da si u poodmaklom stadijumu nekog poganog oboljenja kože. Stoga, jednostavno, nemoj.

2. Depilacija na licu

Sve je cakum pakum, ali nausnice su ti duge jedan milimetar i ne želiš da se oslanjaš na Photoshop veštine svadbenog fotografa? OK, to je u redu ako imaš vremena. Ako si se toga setila dan pre svadbe, te bi samo na brzinu voskom da se rešiš dosadnih dlačica, postoji dobra mogućnost da se probudiš sa osutim ili iritiranim licem, na kom će korektor i puder samo da naprave još veći rusvaj. Zato depilaciju planiraj na vreme, a ako nemaš vremena, onda ti je to lekcija za ubuduće. Osim ako iznad usana nisi obdarena kao Kraljević Marko, ostavi stvari kakve jesu. Ako su dlake ipak jako vidljive, onda se prepusti rukama profesionalca i moli se Bogu da se ne probudiš kao žrtva ujeda roja pčela.

3. Ekstremne izmene izgleda

Nisi dovoljno mršava? Visi to koža sa mišica dok mašeš? Odjednom su ti usne pretanke, kapci spušteni ili uši klempave? Zašto ne bi na brzinu zakazala jednu sitnu intervenciju kod plastičnog hirurga, pod pretpostavkom da za to imaš vremena? Zato što, recimo, poenta svadbe nije da izgledaš tako da ljudi moraju da proveravaju imena na pozivnici kako bi se uverili da su došli na pravo venčanje. Bilo koja od ovih intervencija, ako si sigurna da je za tebe, može da sačeka vreme kada nećeš biti u tolikoj frci. Ekstremne promene izgleda najčešće su, u ovoj fazi, posledica ekstremnih reakcija u glavi. Zato odatle treba da kreneš.

4. Lična higijena

Bride-Running-Down-StairsSve je potpuno savršeno na tebi jutro pre venčanja, ali su ti promakle sitnice – recimo, zaboravila si da se istuširaš. Frka je velika, svakako, razne stvari možeš zaboraviti. Ali ovo je nešto što prosto ne bi smelo da se desi, kako primarna odrednica tvoje toalete ne bi bila “mlada je malo čudno mirisala, ali smo se mi svakako super proveli”. Vodi računa i o blagovremenom čupanju obrva i svemu onome što spada u ovu i stavku 2.

5. Nove cipele

Kupila si nove cipele za svadbu, ali nisi se setila da ih na vreme valjano isprobaš i pomalo razgaziš kako ti ne bi od stopala napravile katastrofu sačinjenu od žuljeva, rana i nepodnošljivog bola? Ovo je stvarno stavka o kojoj moraš misliti na vreme. Zato, ako nisi razgazila cipele, bolje je da nosiš neke koje već imaš, a koje su ti udobne i koje ti neće napraviti problem. Osim ukoliko ne planiraš da te mladoženja ne prenese samo preko kućnog praga, već ti bude lično transportno sredstvo čak i pri odlasku u toalet… A to nije deo svadbenog plana, zar ne?

Nastaviće se…

Foto: itsabrideslife.com, www.onewed.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>