Kako da ostaneš mirna na venčanju

Tvoje venčanje je dan velikih očekivanja i  još većih emocija. Zbog ovoga, neke mlade svoju svadbu pretvore venčanje u dan promašenih očekivanja, suza, pa čak i svađe. Ipak sa malo psihičke pripreme, svaka mlada je srećna mlada.

 

 

Dobro se pripremi

Razmisli šta sve može da krene po zlu i spreči to na vreme. Takođe, budi spremna na male probleme i seti se da to što je ketering zaboravio salvete u obliku srca ne pokriva činjenicu da on tebi danas obećava svoju doživotnu ljubav i posvećenost. To treba da ti bude dovoljno da budeš srećna ne samo danas, nego zauvek.

Dobro se naspavaj noć pred svadbu

Bićeš sigurno premorena – sređivanje, last touch,venčanje, čestitke, pokloni, suze radosnice, žurka…

keep-calm-and-get-married-61

Ignorisanje je mama

Neki gosti će da se žale – “sve je za vegeterijance”, “čestitam, ali da li ste morali da imate narodnjake”, “eto digli smo kredit da bi se ti udala”… Da se dorćolski izrazimo, ignorisanje je u ovom slučaju majka. Pravi se da ne postoje i – pamti pa vrati. Šalimo se. Ne moraš da vratiš. Ali ignoriši.

Meditacija

Ako si jako nervozne prirode, možes da skineš na telefon meditacije od 5 minuta. Zatvoriš oči, slušas umirujući zvuk, isključiš se i pustiš sve ostale da se nerviraju umesto tebe. Ti si mlada i moraju da slušaju, hi hi. Iskoristi taj jedan dan i budi sigurna da šta god da se desi, ovo će biti najbolji dan u tvom životu. Samo gledaj da ne pobegneš sa kumom (malo humora pomaže).

nl

Ponesi taličan predmet

Ako imaš nešto za šta veruješ da ti donosi sreću: par gaćica, olovka, narukvica, molitva ili možda slika bake koju si jako volela – ponesi to sa sobom. Bilo šta što te ispunjava optimizmom, sigurnošću i smirenošću će ti sigurno dobro doći.

Podsetnik

Napiši sebi mali post-it podsetnik sa pozitivnom porukom, na primer: “Danas se ostvaruje ono o čemu maštam od detinjstva. Čovek sa najlepšim osmehom čije je čak i hrkanje meni slatko će me uzeti za ženu. Imaćemo srećan život, pićemo jutarnju kafu i ostarićemo zajedno. Brojaćemo sede i unuke i smejati se problemima koje imamo sada.” To je valjda dovoljno za jedan veliki osmeh

Mislim da si upravo dobila neke sjajne savete. Opusti se. Gledaj vaše zajedničke slike i uživaj. Pusti film “Wedding planner”, jedi kokice i neopterećuj se. Venčanje je samo jedna velika žurka. Važno je ono zbog čega je pravite – vaša ljubav.

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Komentari su onemogućeni.