Top 5 koje će vam pevati bivši momci kad se udate

Svi mi koji smo nekada imali prve ljubavi, doživećemo da se oni i venčaju. Oženićeš se ti i ubiću te ja. Naravno, nikada ih (valjda) ne ubijemo, ali nam je to uvek dobar izgovor da se ubijemo mi, u kafani, od alkohola. Čak i ako ih nismo mnogo voleli. Ipak smo Srbi, a svaki je izgovor dobar da se ode u kafanu. Naručimo roštilj, pršut, sir, šopsku, palačinke, rakiju, još jednu rakiju i još jednu, pa još četiri rakije.

I onda nije važno što se ta prva ljubav završila u prvom gimnazije i da li je ta prva ljubav sada malo bucmasta žena sa lošim zubima ili fan fudbalskog kluba “Rad” ili radi u buregdžinici ili je Mis Sveta.
Moraju se naručiti pesme njima u čast u istom srcorazbucanom stanju u kom smo bili kada smo zbog njih pali na popravni iz hemije, a poneko je pao i ceo razred.

Čaše se dignu i kreće pijani glas.

“Tu noć kad si se udavala”

Apsolutni hit svih kojima se udaje prva ljubav i najbolja pomoć pri prodavanju alkohola u bivše Jugoslavije, ali i u dijaspori. Prljavo kazalište i još prljavija kafana. Alkoholisani bivši momci i njegovi prijatelji vjerni psi koji će ga dojutra tešiti. Nema veze što je on šutnuo vas, baš pred popravni, zbog one ribe iz Mirijeva koja sada radi u nekoj trafici na periferiji. “OOO SAMO DA SI HTJELA POBJEĆIIII”.

“Udala se moja crna draga”

To što nije crna nema mnogo veze i to što je on urban i sluša Smitse sada takođe nema veze. Važna je kafana i da niko ne javi nekom da on zna napamet ceo tekst pesme Željka Samardžića. Biće on urban opet čim ga vrate sa toksikologije (ispiranje želuca). Kafana: Tri šešira. Samo ga Cigani večeras razumeju. Juuutros mu je i siiina dala, imenom ga mojim nazvala!

“Skitnica” images

Marinko Rokvić i “čovek neki što mi uze sve, skitnice čekajte me ja nemam gde”. Pesma koju i najedukovani građani znaju napamet i koja je zaslužna za brojna ispiranja želuca i delirijum tremens. Kad se gospar otrezni, biće ga malo blam. Ceo scenario vaše ljubavi verovatno uopšte ni ne liči na ovu pesmu, ali šta zna pijani muški mozak: njegova kuća, živeo je tu.

Bilo koja pesma koja sadrži vaše ime

“Ej Branka Branka” ili “Anđela” Tome Zdravkovića – nije bitno. Daće sviračima sve pare kojima je mogao jednom davno da vam kupi poklon za rođendan (tada ga je zaboravio).

“Venčanica bela”

Šerif Konjević, heroj svih koji su bar jednom završili u kafani do koje nema asfaltiranog puta, ako je još povod bio udaja bivše ljubavi – ijao! Naravno, sutradan će ga manje boleti srce, a više uši, ali to sada nije važno. Ne udaje se ona dvaput. Valjda.

Foto: Tumblr, seig.org

Autor: Andjela Popovic

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (3)
  1. Predlog br 1 je apsolutno najbolja pesma

  2. Maja

    Zeljko Samardzic pobedio!

  3. Marija

    Jos te sanjam – Djani

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>