Sresti bivšeg na dan svadbe – svadbeni marš (u tri lepe)

Ako ste se zapitali šta sve može da pođe loše na dan svadbe, moja drugarica bi vam na to pitanje odlično, brzo i efikasno odgovorila. Znate, njoj je sve pošlo po zlu. Pijana svekrva ju je ispolivala vinom – da, venčanicu. Ne, ne belim vinom. Frizerka kao da je slomila ruku. Kupila je pogrešan broj cipela. Isporuka cveća je kasnila. Ipak, uspela je da ostane mirna. Sve dok nije srela svog bivšeg.

Taj bivši je momak sa kojim se zabavljala pet godina. Pet godina punih manipulacije i laganja – nije ni znala šta joj se desilo. U trenutku se sve srušilo i dobro znam da je jedva preživela situaciju. Plakala je mesecima i niko ne zna kada ga je i kako prebolela. Smršala je toliko da je završila u bolnici i tu je upoznala momka koji je išao u posetu babi. Za njega se udala. Elem, na dan svadbe manipulativnom slabiću se pokvario auto baš ispred crkve. Aha.

Sad bride Wallpaper__yvt2

Ovo su njeni saveti.

Ne budi sujeverna

Naravno da joj nije bilo svejedno. Ali drugarica joj je lepo savetovala. Ne gledaj to kao znak da treba da mu se vratiš nego kao znak da majmun nije redovno menjao ulje.

Nasmej se 

Sreća je ubedljivo najbolja osveta koju čovek može da ostvari. Ona je bila u venčanici – on u pokvarenim kolima. Nju voli divan muškarac, a njega ne voli ni atomehaničar.

tumblr_l3wzv1cmhG1qaowf7o1_500

Ne paniči

Uvek je lakše vraćati se u prošlost ili se prepustiti negativnim osećanjima. Ovaj dan je samo dan kada se slavi ljubav, dan kada počinje tvoja budućnost, finish line dugog maratona u kom si se trkala sa raznim žabama dok nisi našla princa.

Poželi mu sreću

Svako zaslužuje da bude srećan, pa možda i on uspe da bude srećan. Nema zlih, ima samo nesrećnih i nesređenih ljudi. Ono što čoveka čini nesrećnim je ogorčenost – time što mu opraštaš želiš sebi sreću.

Malo likuj

Nakon čitavog Dalaj Lama momenta, dozvoljeno ti je da malo likuješ. Malo više. Ustvari, možeš da likuješ zauvek.

Sada može početi svadbeni marš – u tri lepe šargarepe.

Epilog:

Ako nekog zanima kako se završila priča iz teksta, ona je u braku oko godinu i po dana. Kaže da je srećna. Njen bivši joj je i banuo na svadbu i naručio pesmu “Lažeš” od Bijelog Dugmeta, nakon čega je zamoljen da ode sa prijema. Nemamo daljih informacija o njemu (o mrtvima i bivšima sve najbolje).

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>