10 glupih svadbenih grešaka na koje vas nisu upozorili

U idealnom svetu, svadba se pravi samo jednom. Problem? Kako da uradite savršeno ono što radite prvi put? Pa, nikako. Nesavršenosti su ono što nas sve čini šarmantnima, ali ne morate baš u svemu da pogrešite i sve je ok, dok prihvatate stvari ležerno i ne dramite oko toga.

 

 

Ne morate da bankrotirate

Imali ste divnu svadbu posle koje ćete živeti nesrećno i nezadovoljno do kraja dužničkog ropstva? Ne mora da bude tako: za venčanje je bitna ljubav, a za dekor i restoran ćete lako. Ne morate da zovete svojih 1800 Facebook prijatelja, niti njih 1800 moraju da jedu kavijar. Sarmice u zelju bi trebalo da budu ok, a na zaljubljenoj bladi je i stolnjak haljina Elie Saab-a.

Imaj ravne cipele u rezervi

Naravno da sve mi želimo da budemo lepe na svom venčanju, ali čukljevi nisu lepi. Potrudi se da nabaviš neke japanke koje će tvoja kuma da štekne u torbu za onaj momenat kada ti se život smuči. Pobogu, i mlade imaju dušu!

Imaj malo vere

Sigurni smo da si jako pametna, ali pusti ljude kojima si platila da rade svoj posao. Postoji šansa da tvoj ketering stvarno bolje kuva ili ako ne ni to, zna šta je praktično za svadbu a šta nije. Možda i fotograf zna bolje u kojoj pozi ti izgledaju duže? Tebi je ovo prvo, a njima hiljadito venčanje.

Prioriteti

Moraš da shvatiš šta je bitnije. Tebi. Da li ti je najvažnija muzika? Ili restoran? Hrana? Venčanica? Ne može sve da ispadne savršeno, ali ako odlučiš do čega ti je najviše a do čega najmanje stalo, može da bude blizu.

hhhNađi haljinu na vreme

Mnoge radnje imaju užasan fazon da ti daju haljinu tri dana pre svadbe kada ti i nemaš vremena za prepravke. Možda si se ugojila/smršala od stresa? Slaži za dan svadbe svoju krojačicu. Reci joj da je datum dve nedelje pre nego što stvarno jeste, da bi sve bilo gotovo na vreme. Tako da ako nešto ne bude u redu, sve može da se popravi.

Medeni mesec

Ko posle iscrpljujunjih ceremonija u crkvi i kod matičara, ljubljenja sa neznanim junacima koji su ti navodno najbliži rod, alkoholisanja itd. želi još i na aerodrom? Zakaži let za bar dan kasnije. Nigde vam se ne žuri, imate ceo život zajedno

Devojačko veče

NIKAKO i ni pod kojim uslovima ne pravi devojačko veče noć pred svadbu! Niko ne želi da vidi mamurnu mladu, kao što niko ne želi da moli kuma da mu svadbeni poklon budu raso i kafetin. Ne daj bože još i da završiš na trežnjenju ili toksikologiji! Sutra treba makar da izgledaš čedno i nevino. Sve što je bilo pre ćemo da zaboravimo.

Previsoka očekivanja

Nemoj da očekuješ kanski festival, jer neće ličiti na Kan. U Srbiji smo. Ipak, ako budeš bila skoncentrisana na to koliko imaš sreće što si našla nekog ko ti se obećava za ceo život, to će se i videti, pa će venčanje biti za pamćenje.

Srpski šarm

Svaka nacija je poznata po nekoj lepoj stvari. Kod Italijana je to možda klopa, kod Francuza vino, a kod Srba šarm ležernosti. Ne ignoriši najlepšu vrstu srpskog šarma i ne pretvaraj se u brajdzilu iz američkih filmova. Prihvati stvari kako dolaze i opusti se. Uštedećeš mnogo živaca.

Dijete

Tvoj dragi te ženi baš takvu kakva si. U redu je da dovedeš liniju u red, ali da se izgladnjuješ tri dana pred venčanje je baš loša ideja. Treba ti snage za taj divni dan koji te čeka i ne bi bilo kul da se onesvestiš. Bela haljina i bela vešalica.

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Komentari su onemogućeni.