Šta pokloniti gostima na venčanju?

Pokloni za goste odavno nisu retkost na svadbama. Njima se gostima ukazuje pažnja i izražava zahvalnost što su svojim prisustvom uveličali jedan tako važan i lep događaj kao što je venčanje.

Ako se opredelite za poklone za goste, uvek možete da odaberete jednostavniju opciju: da angažujete dekoratere, koji će se pobrinuti i za ovu sitnicu. Veći je broj mladih, međutim, koje žele da budu direktno uključene u odabir ovih sitnica (koje život znače – možda ne život, ali lep gest sigurno), a neke se opredeljuju i da ih same prave. To je stvar preferencije, budžeta ili spretnosti sa rukama, a sada vam donosimo 5 ideja o tome na koji način možete pokloniti originalnu sitnicu, koji neće biti samo nešto što gosti zaborave na stolu ili vremenom zagube, već nešto što će zaista moći da bude njihov saputnik u svakodnevnom okruženju – nešto što će moći da pogledaju i prizovu sve lepe uspomene povezane sa dobijanjem poklona.

PROČITAJTE I OVO: Ovo su najbolji jeftini pokloni za svatove

Atraktivni slatkiši. To mogu biti razne forme slatkiša i kolača – medenjaci, cupcakes, liciderska srca i slične đakonije. Njih možete ukrasiti na brojne načine: svi mogu biti identični, ali i različiti; mogu biti jestivi (kao medenjaci i mafini) ili ukrasni (kao liciderska srca). Za namenu poklanjanja na venčanju oni obično imaju dekorativne elemente u beloj boji, kako bi podsećali na venčanicu i, samim tim, venčanje. Ali, pravila ovde ne postoje, te ih možete napraviti ili poručiti da izgledaju kako vam je srcu drago.

Mirišljave sveće/piće u malim bocama. Svi vole mirišljave sveće, zar ne? Okej, možda ne svi, ali ovo svakako može biti odličan poklon za ženski deo vaših gostiju, dok se muškom može, recimo, pokloniti mala flaša nekog vina ili drugog pića. Ali i ova podela je suštinski bespotrebna, jer ko kaže da muškarci neće uživati u mirisu, recimo, lavande u svojoj dnevnoj sobi, ili žene u gutljaju predivnog crnog vina? I ove poklone možete potpuno prilagoditi temi svog venčanja, kao i svom, odnosno ukusu svojih gostiju.

Male biljke u saksijama. Mini biljke mogu da predstavljaju divan i originalan poklon, a simbolika koju nose je zaista lepa. Male biljke, ako su pravilno negovane, mogu da rastu, baš kao i brak i sve što ga čini. One se mogu pronaći u cvećarama ili rasadnicima, a saksiju možete dekorisati kako želite: od jednostavnih i jednobojnih, do ukrasa sa temom odnosno bojama vašeg venčanja, imenima ili inicijalima vas (mladenaca)… Opcije su mnogobrojne i to je ono što ovaj originalni poklon, pored moćne simbolike, čini odličnim.

SET ZA MAMURLUK: Napravite jeftin poklon za vaše goste!

www.popsugar.com

www.popsugar.com

Magneti ili bedževi. Ovaj poklon možda, po svojoj formi, ne spada u najoriginalnije poklone za goste, ali to uopšte ne mora biti slučaj. Ako ih dizajnirate i ukrasite tako da budu jedinstveni, onda ovo jeste originalan poklon. Na bedževima ili magnetima mogu da se nađu slike, reči, ukrasi, inicijali, simboli… sve što vam padne na pamet: od ispisane poruke do datuma svadbe i pratećeg dizajna. Vi birate.

Uzorci čokolade. Ovaj poklon možda je nalik na prvi – atraktivne slatkiše – ali ovde je reč o malim količinama vrhunske ili, još bolje, domaće čokolade koja je upakovana na originalan način (u vašoj režiji ili ne). Ako je čokolada ukusna, ne računajte na to da će ovo biti poklon koji se nosi kući, ali to je još jedan dodatni aspekt uživanja koji želite da priuštite gostima na svom venčanju, zar ne? Dovoljno je par komadića domaće ili kvalitetne čokolade, bombonjere ili pralina, da pojačate hedonističku notu svog slavlja, ako je to ono što želite.

PARE U KOVERTI: Poklon ili iznuđivanje gostiju

Predloga za originalne poklone zapravo može biti bezbroj, zato što je ono što ih čini originalnim ne njihova forma, već suština – poruka i asocijacija koju nose. A to zavisi upravo od vas, vaše volje, kreativnosti i stila. Tako da su to, po pravilu, uvek originalni pokloni. 🙂

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>