ODLUKA KOJE SVAĐA DRUGARICE: Kako izabrati kumu

Muža ste našli, ali je vreme da se počne sa organizacijom venčanja i počnu da se rade malo racionalnije stvari – gde organizovati venčanje, koju salu zakupiti i koliko košta tanjir po gostu. Čak je pronalazak venčanice lakši od najtežeg zadatka – izbor kume. Bilo kako da izaberete, pet žena će biti ljuto na vas, to je sigurno. Bar pet. Ako niste društveni.

A kako se bira kuma? Kome dati prednost? Možda vam pomognemo ovim tekstom. Možda i ne. Dilema stvarno nije laka.

SESTRA/OD TETKE/UJAKA/STRICA

Mlađa je od vas i obožava vas i bila bi joj velika čast da baš nju izaberete. Makar znate da neće muvati vašeg muža. Međutim, kumstvo je divna prilika da steknete još porodice – ona vam je već porodica.

giphy (1)

NJEGOVA SESTRA OD TETKE/UJAKA/STRICA

Loša ideja, jer će to uvek biti kuma vašeg muža, odnosno biće uvek bliža njemu. Idemo dalje.

DRUGARICA IZ DETINJSTVA

Odrasle ste zajedno, zgrada do zgrade, igrale lastiš, crtale kredom po kraju, potpisivale ste se sa “Sara & Nađa BFF”, menjale se uvijača i sličica, delile prva slomljena srca, plakale zbog prvog keca, dobile kaznu kad ste prvi put izašle u grad, sređivale se zajedno i učile da stavljate ajlajner. To sve zvuči idealno, ali je to takođe ista devojka koja vam je maznula prvu simpatiju, druknula vas mami da pušite, rekla roditeljima da je zbog vas ostala tako kasno… Hm. Odluka je teška.

STARIJA PRIJATELJICA

Ona nije toliko zabavna, ne ide više odavno u kafane, isfenirana je na “unutra”, poseduje viklere i okruglu četku i koristi parfem Magic Noir. Ne zna ko je ćerka Vesne Zmijanac i gde izlaze mladi, ali je uvek tu da vas posavetuje, sasluša i pozajmi “pare do prvog”. Nije loš izbor, jer sve oko čega vi razmišljate i dvoumite se, ona je već prošla i zna odgovor.

GIF: Tumblr

GIF: Tumblr

SAMOPOZVANA KUMA

Već ste je otpisali kao potencijalnu kumu, to jeste nije vam ni pala na pamet kao opcija, a onda se samopozvala. Već ste mislili da je kulturno otpišete, ali razmislite – ona to zaista želi i biće vam odana. Makar je uzmite u obzir.

DRUGARICA KOJU RETKO VIĐATE

Možda živi daleko, možda su drugi razlozi u pitanju, ali retko se viđate. Međutim, kada se vidite, uvek se dobro ispričate, razumete se, volite i poštujete. Ona nije loš izbor jer ćete možda tako ozvaničiti prijateljstvo i sprečiti da ga razdvojenost prekine.

SREĆNO!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>