Venčanice za mlade koje i nisu tako mlade

Vama je trebalo malo duže da se odlučite za brak – možda ste hteli prvo da završite fakultet, možda niste našli do sada pravog, možda on nije bio pravi, pa se udajete drugi put, a možda ste gotovo i odustali od ideje da ćete se udati. Ali, došao je i taj dan! Osim opšte euforije, treba organizovati venčanje i ono zabavnije – smisliti kakvu venčanicu želite! Ali, bune vas godine.Haljina u 25. i 40. godini nikako ne može da bude ista. Koja je prava za vas?

BIRAJTE NEPROLAZNU KLASIKU

To je uvek najbolji savet kada birate haljinu uopšteno – moda je prolazna, a stil je večan. Sa godinama je sve teže “profurati” nekakvo pomodarstvo, te je bolje držati se krojeva koji su neprolazni. Ugledajte se na stare filmske dive i prelistajte njihove haljine.

Foto: Knowedding

Foto: Knowedding

DRŽITE SE JEDNOSTAVNOSTI

Previše šljokica, štrasa, čipke, preširoka krinolina – to su sve stvari koje inače deluju neukusno, a još je gore na starijoj dami. Treba da budu istaknuta vaša lepota i elegancija, a ne haljina. Vi nosite haljinu, a ne ona vas. Zato će jednostavni krojevi i materijali bolje izgledati. A i proćićete jeftinije.

NIJANSE BELE

Iako godine ne treba da vas spreče da nosite belu venčanicu, ako baš ne želite belu, možete odabrati neku u boji slonovače. Ta boja svima lepo stoji, a vrlo je prikladna za venčanje.

KROJ

Morate uskladiti kroj svojoj građi. Ako ste visoki, odnosno niste niski, i imate dobru liniju, odaberite dugačku venčanicu sirena kroja. Ako ste niži, kraća venčanica u fazonu šezedesetih je odličan izbor. Za krupnije mlade postoji mnogo lepih opcija, a najbitnije je da dobro drži obline pod kontrolom, sakriva šta treba, a otkriva šta treba da se otkrije.

1351522082-70995600

DONJI VEŠ

Kad smo već kod oblina – sa godinama naše obline podležu sili gravitacije, zato je možda najvažnije da se odabere veš koji će sve držati na mestu, posebno kod elegantno popunjenih dama. Dobar steznik i brushalter koji se ne ocrtava su možda i važniji od same haljine, zato investirajte u njih – trebaće vam i nakon venčanja. Kada se na to i dodaju visoke štikle, efekat će biti sjajan.

PRIKLADNO ZA VAŠE GODINE

Ništa ne čini ženu starijom od očajničkog pokušavanja da se bude mlađi nego što jeste – zato izbegavajte eksesivan trud da izgledate kao da imate 20 godina. Budite svesni da svaka bora predstavlja dan vašeg života, te da na njih treba da budete ponosni. Preterano šminkanje će samo istaći godine na vama. Za ljubav nikada nije kasno! Nadamo se da smo vam pomogli, a ako imate neku super ideju, molimo vas da nam kažete u komentarima!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>