Tematsko venčanje – samo za najhrabrije

Svaka mlada pomno planira svoju svadbu. Bila ona velika ili mala, fensi ili obična, jako veliki broj budućih i novopečenih supruga svoj život računa kroz dva perioda: pre i posle svadbe. Ono što iste te mlade ne bi volele da čuju to je činjenica da, ako ste gost na svadbi na kojoj vam se ne venčava neko jako blizak, sve svadbe maltene liče jedna na drugu.

Uniformnost svadbi sasvim je normalna s obzirom na podneblje na kom živimo. Sve ima svoj red i svoja pravila, a sve se to može začiniti nekim egzotičnim začinom koji nije baš tipičan za većinu svadbi. Međutim, ako želite da uradite nešto potpuno drugačije i nesvakidašnje, da priredite svadbu kakva će sigurno ostati u sećanju čak i onome ko je na istim redovni gost, onda je za vas – tematsko venčanje!

Evo nekoliko ideja o tome šta bi mogla biti tema ovakvog venčanja:

Godišnja doba

Ovo je najmanje drastična varijanta, ukoliko želite tematsko venčanje, a opet ne biste mnogo da se razlikujete od uobičajenog toka i izgleda venčanja. O zimi kao inspiraciji već smo pisali, a sva ostala godišnja doba podjednako mogu biti inspirativna. Proleće za venčanje na tek ozeleneloj i procvaloj livadi, leto za nezaboravno venčanje na plaži, romatična jesen sa bezbroj kolorita sa živopisnu svadbu… Pravili tematsko venčanje ili ne, ogromna je šteta ne iskoristiti mogućnosti koje nude godišnja doba. Svako od njih može imati ekstremnu varijantu, odnosno – da li će letnje venčanje da se obavi na plaži uz laganu venčanicu ili bikini – izbor je na vama!

Filmovi i pop kultura

4

Filmovi i svi oni likovi iz popularne kulture uz koje smo se smejali, plakali, strepeli, deo su naših života. Sa nekim od likova možemo se identifikovati do te mere da bismo želeli da preuzmemo neka od njihovih obeležja makar na kratko. Mnogi parovi (a ovo posebno važi za “geek”-ove i gejmere) u venčanju vide jedinstvenu priliku da nateraju svoju rodbinu i prijatelje da ih vide u kostimima Super Marija i Princeze, a da se uzdržavaju da ne puknu od smeha. Više vam se sviđaju Han Solo i Princeza Leja? Keri i Zverka? Boni i Klajd? Nebo je granica!

Istorija i modni stilovi

3

Mnoge istorijske ličnosti takođe su intrigantne i ništa manje inspirativne. No, verovatno je relativno mali broj onih koji bi na svom venčanju izgledali kao Jovanka Orleanka. Uostalom, o većini ovakvih likova snimljeni su filmovi i napisane knjige, pa se u jako velikoj meri preklapaju sa prethodnom kategorijom (osim što nisu izmišljeni), poput Boni i Klajda.

No, istorija mode može poslužiti kao fenomenalan izbor inspiracije, bilo da je u pitanju lični stil ili kreiranje tematskog venčanja. Voleli biste da izgledate kao srednjevekovne dame? Možda su elegantne dvadesete godine prošlog veka u vašem fazonu? Pin-ap četrdesetih, rokabili pedesetih ili hipi šezdesetih? Nešto modernije ili čak – futuristički? Izbor je ogroman, a ono što odaberete i mera do koje ćete mu ostati dosledni pri kreiranju kompletnog ugođaja u potpunosti je u vašoj moći.

Miks

Da li se morate prilagođavati pravilima kada je pitanju svadbeno slavlje? Naravno da ne! Da li enterijer može da bude poljana u kasno leto, a vi i vaš odabranik obučeni kao Adam i Eva? Da li nikako ne možete da se dogovorite, pa bi on da izgleda kao Kapetan Kirk, a vi kao Zlatokosa? Što da ne, učinite taj dan danom za pamćenje, pa makar to podrazumevalo svadbene dekoracije kakve bi imao Enterprajz!

❤                 ❤                 ❤

Ct_Flintstones_b

Nekome se možda i ne dopadne to što ste odlučili da na svadbeni dan izgledate kao Džon Lenon i Joko Ono, neko će možda misliti da se sprdate sa ovim činom tako što se obučeni u Vilmu i Freda Kremenka, ali vaš dan – vaša pravila, zar ne? Na to ste svakako računali kada ste birali belu haljinu od neobrađene kože. 🙂

Foto: weddingchicks.com, autostraddle.com, thepinupdictionary.wordpress.com, nickgeek.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>