URADI SAMA: Kućni tretmani za ulepšavanje pred svadbu

Svaka dama mnogo želi da bude najlepša na svom venčanju i to je prirodno. Podrazumeva se da ćete se potruditi oko šminke i haljine, podrazumeva se da ćete otići kod frizera, ali i šminka će lepše izgledati na negovanoj koži. Haljina na negovanom telu. Frizura na lepoj kosi.

Ipak, na troškove cele svadbe, a i vašeg ulepšavanja, stvarno nema mesta u budžetu da još izvlačite pramenove ili idete na razne tretmane arganom, keratinom ili botoksom za kosu, nema se novca za još deset posteta kozmetičaru, a ni želje da se ide na neke profesionalne pilinge, treninge i dijete. Predlažemo vam kako da se ipak ulepšate, bez skupih tretmana.

PROČITAJTE I OVO: Šminka na venčanju

KAKO DA VAM PORASTU TREPAVICE PRED VENČANJE? 

GIF: Rebloggy/Tumblr

GIF: Rebloggy/Tumblr

Ovo je makar lako. Mnoge dame se kunu u ricinusovo ulje. Inače, u tekstu nismo pisali ništa što lično nismo proverili. Da nastavimo. Ulje ricinusa, potrudite se da bude organsko, košta ispod 200 dinara. Ima ga u apoteci i u zdravoj hrani. Svaku noć pred spavanje stavljajte ovo ulje na trepavice i na koren trepavica. To možete učiniti prstima, štapićem za uši ili starim štapićem od maskare koji ste pretodno očistili – najbolja opcija. Ipak, morate početi mesec dana pre venčanja. Rezultati su baš vidljivi. Priča se da i vazelin pomešan sa dobro umućenim belancetom ima isti efekat, čak brži, ali to nismo probali, pa nećemo da tvrdimo. Foru sa ricinusom možete ponoviti i na obrvama.

KAKO DA VAM PORASTE KOSA 1CM ZA NEDELJU DANA

GIF: Tumblr/Giphy

GIF: Tumblr/Giphy

Ovo je malo teže od prethodnog i zahteva malo upornosti. Jeste da je brže, ali je malo veći smor. Elem, ulje po izboru, osim suncokretovog – maslinovo ulje, ulje badema, avokada, šta već imate, masirajte u koren kose četiri minuta svaki dan sedam dana, dok vam je glava okrenuta naopačke. Možete recimo staviti glavu među noge dok sedite i masirati skalp. Kosa stvarno raste, ali bude i masna. To možete rešiti suvim šamponom. Inače, potrebno je da stavite dve kašike, ne više. Ne preterujte sa količinom ulja jer ćete baš umastiti kosu. Najbolje je da šolju u koju ste sipali dve kašike ulja stavite da se ugreje na pari od vode. Recimo, spustite tu šolju 20 sekundi u šerpu sa kupićom vodom. Pali! Inače, ova forica se zove “inversion method”. Mnoge žene su stavljale kako su to radile i rezultate na Youtube. Pogledajte ovde.

Inače, nakon maksimalno dve nedelje ovog tretmana, ovo treba raditi samo jednom nedeljno, jer ako se kosa previše navikne na ovaj metod, neće više “paliti”.

PROČITAJTE I OVO: Ekstremne promene izgleda pred venčanje

KAKO DA VAM SE KOSA OPORAVI I POSTANE GUŠĆA

SuzyShampoo

Ovo nije ni teško ni skupo. Kupite onaj najjeftiniji litarski šampon od koprive i svratite u apoteku po sledeće sastojke : oko 50 ml ricinusovog ulja, 100 ml pantenol rastvora (ne masti, rastvora!), bočica AD kapi na vodenoj bazi i pakovanja ulja ili tinkture od koprive. Prospite malo koprivinog šampona da vam sve stane i onda umešajte sve sastojke. Već posle par pranja primetićete da se malo oporavila i da je gušća, a posle par nedelja i da je brže porasla nego inače. Preporučujemo i da stavite kokosovo ulje umesto pakovanja i da držite oko pola sata. Inače, kokosovo ulje košta oko 500 dinara za srednju teglu, koja vam je dovoljna, ili oko 1000 za veliku. Možete ga kupiti u zdravoj hrani i super je i za skidanje šminke, umesto balzama i pakovanja, kao krema za lice… Stvarno je čudotvorno! Inače, za šampon ne mora sve biti baš bukvalno u navedenoj meri. Samo približno.

POGLEDAJTE I ALBUM: Venčanje

P.S.

Ponavljamo – nismo skinuli savete sa interneta. Autorka, njena sestra i grupa drugarica (5 devojaka) su isprobale sve navedene savete. Preporučujemo isključivo ono što je provereno i što je nama uspelo.

Imate li vi neki super savet kako da se same ulepšamo?

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>