Ovo su najbolji jeftini pokloni za svatove

Poslednjih godina je ušlo u modu da se, baš kao na zapadu, gostima sa vašeg venčanja pokloni neka sitnica po kojoj će pamtiti taj radosni događaj.
Problem sa tim običajem, u Americi poznatim kao “wedding favors”, jeste što ume prilično da vam ošteti džep. Tamošnji mladenci se snalaze na razne načine, pa mnogi čak i prave poklone sami. Svaki razlog da se razvija kreativnost i vijuge je dobar, ali smo mi danas za vas spremili jeftine poklone koje možete priuštiti, a gosti ih neće zafrljačiti u prvi kontejner, već će se zapravo obradovati.

PROČITAJTE I OVO: Kićenje mladine kapije

SAKSIJE SA CVEĆEM

Bez obzira da li je u pitanju cveće ili možda čak začinsko bilje, ovaj poklon ima lepu simboliku i sigurno će mnoge obradovati. Pritom, ako napravite dil sa nekim zamljoradnikom, dobićete dobar popust i proći prilično jeftino.

Wedding-Favours-Plants

BALZAMI ZA USTA

Verovatno za nijansu skuplji poklon, koji će svakom dobro doći, možete podeliti sa karticama na kojima piše “za bolje poljupce”.

SAPUN

Svi vole male, dekorativne sapunčiće. Sigurno ni jedan neće ostati na stolu zaboravljen, jer su to stvari kojih nikad nije dosta. Svima uvek treba novi sapunčić da ukrasi kupatilo.

foto: homebrewedsoaps.wordpress.com

foto: homebrewedsoaps.wordpress.com

OSVEŽAVAJUĆE VREĆICE ZA ORMAR

Od lavande ili nekog drugog mirisnog bilja, ovo je lep i praktičan poklončić.

JAPANKE

Ako se radi o letnjem venčanju, ovo je poklon na kom će vam sve ženske gošće koje su došle na štikletinama biti mnogo zahvalne. U svakom slučaju, japanki nikada nije dovoljno.

PROČITAJTE I OVO: Otkup mlade

BLOKČIĆI ILI OLOVKE

Ovo su klasični pokloni koji svima uvek trebaju – opet, ni njih nije skupo nabaviti.

ŠIBICE I UPALJAČI

Uvek potrebni svakom domaćinstvu, a jeftini, na njima možete napisati i lepu poruku poput – Anino i Markovo venčanje datum taj i taj ili neka vatra vaše ljubavi uvek bude jaka,

SVEĆE

Ko ne voli mirišljave sveće ili sveće protiv duvanskog dima? Jeftin, a beskrajno koristan poklon koji će vaše goste oduševiti.

FOTO: www.etsy.com

FOTO: www.etsy.com

RAMOVI ZA SLIKE

Kod Kineza možete uzeti ramove na više i za njih dobiti dobru cenu, a vašim gostima će dobro doći kada budu dobili fotografije sa svadbe. Dobra alternativa su i foto albumi.

LOTO LISTIĆI

Ovo je bukvalno najjeftiniji poklon koji em što će goste oduševiti, em će ih dobro nasmejat, em će im doneti sreću, možda. Stavite papiriće u lepu kovertu ili sa pozivnicom i napišite ” srećno “.

HRANA

Lepo upakovani čajevi ili mafini, bombonice ili žvake, sigurno se neće baciti. Proći ćete jeftino, ali je bitno da ih stvarno lepo upakujete da ne bi i utisak bio – jeftino.

Imate li možda vi neke ideje za poklone svatovima i šta uopšte mislite o tom običaju? Da li ćete vi na svom venčanju deliti poklone i ako hoćete, šta?

Srećna svadba!

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>