Koji je najbolji mesec za venčanje?

Iako se sezonom svadbi, od strane onih koji u njima učestvuju kao profesionalci (muzičari, konobari, krojači, šminkeri, fotografi…) obično smatra period od sredine aprila pa do sredine oktobra, svadbu svakako upriličiti bilo koji dan u godini.

Šta više, ako odaberete upravo period od sredine oktobra pa u narednih šest meseci, možete imati veći izbor po pitanju slobodnih restorana, bendova, fotografa, salona za venčanice i svega onoga što bi spadalo u organizaciju svadbe, a i cene bi trebalo da su niže.

PROČITAJTE I OVO: Kako nas pljačkaju fotografi na svadbama

Istina je da topliji meseci mogu zvučati kao bolji za organizovanje svadbe, ali to svakako ne mora biti slučaj. Oni zahvataju sezonu godišnjih odmora pa ako ne javiš gostima baš rano kada je svadba, postoji mogućnost da neko baš tada negde putuje. Ako je neko važan, naravno da će znati ranije, ali opet – ovaj rizik leti gotovo uvek postoji.

HFH6U1U5T4

Jul i avgust, a ponekad i kraj juna i početak septembra, mogu biti pretopli, a decembar, novembar i januar prehladni. Osim toga, u januaru su Nova godina i Božić, pa ko se onda udaje u januaru?! Pa, ne mora da znači; možda baš oni parovi koji žele na svom venčanju da uhvate tu zimsku, božićnu idilu. Neki meseci, svakako, zvuče privlačnije, zbog vremena, nego neki drugi – maj je sigurno bolji izbor od novembra, isto kao što je septembar bolji od jula. Međutim, i ovo je stvar ukusa, jer ja, na primer, i dalje ne mogu da poverujem da postoje ljudi koji obožavaju jesen i zimu, a na proleće se roguše i leti uzdišu od sparine, jedva čekajući da prođe. Takvom nekome bi decembar bio savršen, a za mene ništa pre aprila i posle oktobra nije prihvatljivo (zato sam se i udala u septembru).

PROČITAJTE I OVO: Zimska idila i venčanje

Istina je da svaki mesec može da ima svoje čari, pa za venčanje izaberite onaj koji vidite delom svog slavlja. Da li će to biti dremljivi i sveži zimski dani, razigrani prolećni, osunčani letnji ili obojeni jeseni trebalo bi da bude stvar samo vaše preferencije.  Zato je najbolji mesec za venčanje baš onaj za koji vi odlučite da će biti.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>