MINI-VENČANICA: Prostački ili originalno?

Vi prosto ne želite da budete ona mlada koja izgleda kao svaka druga mlada. Ne želite da se utopite u masu, već da se izdvajate i da se o vašem svadbenom look-u dugo priča. Za ekscentričnu mladu postoje tri opcije: haljina u drečavoj boji, nenošenje venčanice ili kratka venčanica. Neki potpuno podržavaju originalnost, dok drugi vole da se drže tradicije.

Jedni kažu da je baš dobro kada neko razbija ustaljene običajem, a drugi se groze. Ipak, možda baš vi želite da nosite haljinu koja je mini, kao iz šezdesetih. Ili, možda ne baš toliko kratku, ali svakako ne dugu. Motivi za to su razni – od pomenute originalnosti, do dugih nogu, želje da se ne igrate bala, lakšeg igranja…

Foto: Acra

Foto: Acra

Šta god da je, kratka haljina uvek otvara debate i polemike i o ovako hrabroj mladi se uvek govori dugo.

Ako je kratka haljina vaš izbor, uzmite u obzir ovih par stvari.

Da li je venčanje crkveno?

Ako je odgovor potvrdan, preko te kratke venčanice ćete morati da obučete još nešto, jer minići krše kodekse crkve. Možda to može da bude neki mantilić, ili duža suknja – izbor je na vama, ali morate poštovati crkvene norme.

Foto: Tumblr;  Anja Rubik i Saša Knežević

Foto: Tumblr;
Anja Rubik i Saša Knežević

Kakva je dužina?

Morate paziti na dužinu. Posebno ako je venčanica lepršava, jer bi bilo zaista užasno da vam “sevne” donji veš  baš tada. Ako insistirate na baš baš kartkoj haljini, razmislite o ideji da ispod nosite sladak šorc.

Kakva vam je linija?

Ne lažite sebe da vam se ne bi smejali za vijek vijekova. Kratka haljina je super u slučaju da imate noge kao Nina Morić.  Ako ste ipak akumulirali naslage sala ili celulita ili imate modrice na nogama, urasle dlake ili nešto treće, odaberite nešto duži model – možda tri četvrt? U kombinaciji sa sjajnom obućom, naravno!

FOTO: Tumblr; Ovakva haljina bi odgovarala i punijoj mladi

FOTO: Tumblr;
Ovakva haljina bi odgovarala i punijoj mladi

Detalji

Da biste upotpunili modnu odvažnost, odaberite dobre aksesoare – možda veo, poput Lane Del Rej u spotu “Ultraviolence”, možda jači karmin, odlične cipele i zaboravite bapske hulahopke.

Izbegnite prostakluk

Da ne biste izgledali prostčki ili jeftino, zaboravite na dekolte ako nosite kratku haljinu i nađite neku vrhunske izrade, da ne biste izgledali kao odbegla maturantkinja. Morate odati neki utisak zvaničnosti, da bi se znalo ko je tu šef!

vintage-short-wedding-dress2

Dobri primeri kratke venčanice su u spotu Guns’N’Roses-a “November Rain” ili haljina Anje Rubik, supermodela koja se udala za našeg manekena.

Samo hrabro, ali i oprezno! Vozite po klizavom terenu jer kratka je granica između šik, originalnog venčanja i mlade novopečenog bogataša iz Rusije.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>