Kako se obući za svadbu: Šokantni podaci o gostima

Sudeći po rezultatima najnovijeg istraživanja agencije za statistiku “Zezamo se sa vama”, čak 70 % srpskog stanovništva smatra da je užasno izgledalo na slikama sa (tuđe) svadbe. Po istom istraživanju, 100% ispitanih žena smatra da nije neukusno nositi dekolte do pupka na crkveno venčanje. Sedam od deset ispitanih muškaraca nosi isto odelo na venčanja od ’73. godine i ne misle da tome nešto fali. Svaka druga dama priznala je da je haljinu tražila mesec dana, kao i da je kivna na mladu što se prva udala, pa je odlučila da je zaseni.

Zbog ovako zabrinjavajućih podataka, odlučili smo da sa vama podelimo kako se treba obući za venčanje po bon-tonu.

Haljina treba da bude pristojne dužine

jwoww_snooki_conor_maynardPo staroj Arhimedesovoj formuli, svadba nije jednaka splavu iako se možda pravi na splavu. Iz toga izvodimo da kvadratna površina materijala potrošenog na svadbenu haljinu mora biti veća od one koju smo utrošili na izradu haljine u kojoj smo išli na splavove.

Bez predubokog dekoltea, maksimalno deset cm iznad kolena kratka, uz pristojnu obuću. Posebno obratite pažnju ako u toj haljini treba da udete u crkvu, pa ne bi bilo loše ni da ponesete ešarpu kojom biste pokrili ramena/leđa/dekolte prilikom crkvene ceremonije.

Ne zasenjuj mladu

Nije tvoja, nego njena svadba. Zato je malo glupo da naručuješ haljinu kod krojačice i kupuješ najskuplje cipele. Ako si lepa, bićeš lepa i u običnoj svečanoj haljini, a Svarovski kristale prišivaj na svoju venčanicu. Zavist nije privlačna osobina.

Ipak, imaj u vidu da ideš na svečanost

53910d3792a3b373_Kate-Bosworth

Koliko god da je casual svadba, zaboravi na farmerke, patike i tome slično. Helanke ostavi polupismenima. Da, to se odnosi i na kožne helanke jer ne ideš na S&M žurku nego na vencanje. I ne, ne izgledaju “drugačije” na tebi i ne, ne može “to lepo da se uklopi”. Generalno, treba da izbegavaš crno jer ne ideš na sahranu, osim ako baš nemaš šta da obuceš.

Mrziš haljine?

Ako baš ne želiš da nosiš haljinu ili suknju, obuci odelo. Sako, pantalone i možda čak leptir mašna mogu da izgledaju sjajno. Možeš i da dodaš ženstvene detalje poput karmina, lepe torbe ili štikli.

vogue-paris4

Ne zaboravi ono najvažnije: lepo raspoloženje. Statistika takođe pokazuje da su se i oni koji su bili nezadovoljni svojom odevnom kombinacijom super proveli (njih 99% ), a njih 100 % se i najelo (70 % ispitanih nije doručkovalo jer idu na venčanje).

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (2)
  1. Generalno se slažem sa tobom, osim kod crne boje i džinsa… Najpre, crna je uvek bila “najsvečanija” boja, a “mala crna haljina” najsigurniji izbor za svečanosti. Kada kažem “mala crna haljina”, mislim na Odri Hepbern fazon. Bar što se mene tiče. A farmerke su postale deo svečanog odela još od puberteta Džastina Timberlejka, pa ko smo mi protivrečimo Džastinu? 😉 Šalim se malo, ali zašto da ne? Onaj/ona ko ume, poneće i trenerku na najsvečaniji način, a ko ne ume – izgledaće prosto u bilo čemu.

  2. Zoran Belosevic

    Pametan tekst, još kad bi dopro do onih kojima je namenjen! Neverovatno je, ali bi trebalo napisati ovakav tekst za oblačenje na sahranama. I tamo se svašta viđa…

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>