UŠTEDITE PARE: Evo kako da se same našminkate za svadbu!

Šminka za svadbu ume da bude veoma skupa, cene se kreću od 20 – 150 evra. Priznaćete, za nešto što može vlažnom maramicom da se obriše, to je baš dosta novca. Troškove same svadbe nećemo da vam spominjemo da vam ne pozli, ali cene ulepšavanja postaju sve luđe i luđe – haljina, cipele, frizura, depilacija, možda i solarijum ili samopotamnjivanje, nakit… Bilo bi lepo bar na nečemu uštedeti!

Foto: Tumblr

Foto: Tumblr

Osim toga, kada plaćate šminkerku, postoji opasnost da vam se ukusi ne poklapaju, da učini da izgledate kao neko drugi, da njena i vaša vizija toga kako treba da izgledate ne budu ni slične… Zašto onda to ne biste same uradile?

Ovde ćemo vam dati par saveta koji će vam možda pomoći da se ulepšate same i tako uštedite malo novca.

Dajte sebi samo 15 minuta

Ako vam bude potrebno više vremena za šminku, budite sigurni da preterujete sa količinom mazalica.

GIF: Tumblr

GIF: Tumblr

Manje je više

Ako postoji prilika kada treba da izgledate čedno i krhko, to je vaše venčanje.  Ne preterujte sa tečnim puderom, a ako ne morate, nemojte ni da ga stavljate. Najbolje bi bilo da šminka izgleda što prirodnije, a ako volite dramatičan izgled i ne želite ni za venčanje da ga se odričete, izaberite ili usta ili oči. Oba – ne može. Takođe, setite se da ta šminka mora da izdrži veče – tone pudera će izgledati još užasnije kada krenete da se znojite. Bolje je zato da imate šminku koja se lako popravlja – rumenilo, sjaj, maskara.

Vodotporna maskara

sminka1

Šanse su da ćete pustiti koju suzu radosnicu. Imajte to na umu kada šminkate oči.

Masna koža

Ako imate masnu kožu stavite, u umernim količina, puder u prahu, da vam lice ne bi sijalo na slikama.

Inspiracija

Potražite inspiraciju u časopisima i gledajte Youtube tutorijale gde će vam šminkerke objasniti kako da postignete željeni izgled.

Nega pre svega

Nekoliko dana pre venčanja tretirajte lice kremama, maskama, smanjite pušenje i spavajte više, da biste minimalizovali količinu neophodne šminke.

GIF: Tumblr

GIF: Tumblr

Srećno!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>