Primenite pravilo 80/20 za uspešniju organizaciju Vašeg venčanja

Sa pripremom i organizacijom venčanja počinje se mesecima, čak i do godinu dana pre zakazanog datuma. Da biste taj period iskoristili maksimalno, prošli kroz njega sa što manje stresa, lutanja i gubljena vremena od velike koristi može biti usvajanje i unapređivanje organizacionih veština. Veštine nisu urođene, nego ste stiču vremenom kroz vežbu i praksu, baš kao i  pisanje, čitanje i vožnja bicikla.

Iz oblasti marketinga i NLP-a (neuro-lingvističko programiranje) možemo pozajmiti neke metode i veštine koje će nam biti od pomoći kako bismo bolje odredili prioritete, razlikovali bitno od manje bitnog, bolje organizovali naše vreme i postali efikasniji i produktivniji. Iako se prvenstveno odnose na biznis, nema prepreka da ih usvajamo i u svakodnevnom životu, pa tako i u toku procesa organizacije venčanja.

ST_DIY_free-wedding-to-do-list-clipboard_0014

www.somethingturquoise.com/

Nama je naročito interesantno da Vam predstavimo pravilo 80/20 za koje kažu da menja živote, pomaže da se sagleda šira slika i pruža pogled na stvari iz drugačijeg ugla. Ne morate biti dobri u matematici i poznavati osnove statistike da biste razumeli jedan od najkorisnijih koncepata u upravljanju vremenom i životom. Stvari su vrlo jednostavne.

Ovo pravilo kaže da će 20 odsto Vaših aktivnosti biti odgovorno za 80 odsto Vaših rezultata. U svetu biznisa to znači da će, na primer, 20 odsto Vaših proizvoda ili usluga biće zaslužno za za 80 odsto Vašeg profita ili 20 odsto Vaših poslova biti odgovorno za 80 odsto vrednosti onoga što radite, i tako dalje.

 To znači da će se, ako imate spisak sa 10 stavki  koje treba da obavite, dve od njih pokazati kao vredne koliko osam ostalih, ili još više. To znači da će samo dve od deset stavki sa Vaše to do“ liste ostaviti najjači utisak na goste na Vašem venčanju.

Na primer, ako Vašu listu čini odabir prostora (restorana), dekoracije, hrane i pića, muzike, fotografa, odevnih predmeta, prevoznog sredstva i td. sami razmislite koje su to stavke oko kojih se vredi potruditi i investirati više nego u ostale.

 

original_bride-and-bridesmaid-notebook-set2

www.thegreengables.co.uk

Koristeći pravilo 80/20 došli smo do zanimljivih zaključka. Kao na primer, da Vama zaista bliski ljudi čine samo 20 odsto od svih zvanica i da ćete od njih 20 odsto dobiti poklone u vrednosti kao od ostalih 80 odsto. Ili ako Vam pet članova porodice i prijatelja pomaže oko organizacije, jedan će se uvek izdvojiti i raditi za  četvoricu.

Kao što smo već rekli, pravilo se može odnositi na sve aspekte života, kako poslovne, tako i privatne. Ako uložimo malo truda i analiziramo sopstveni život, lako ćemo uvideti zakonitost 80/20 na gotovo svim poljima. Jedan od primera je da je najveća verovatnoća da aktivno koristimo samo 20 odsto brojeva od celog telefonskog imenika u telefonu.

Foto: www.talent-community-blogging4jobs.com

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (1)
  1. Ana

    Videla sam da se u hotelu Galleria organizuju svadbe . Bila sam tamo i videla sam salu, jako je lepo i prostrano. Ako nekoga zanima može pogledati, zaista lep izbor.

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>