Zimska idila i venčanje

Iako ljudi koji uživaju u zimi kao godišnjem dobu nisu malobrojni, u ovom periodu nema mnogo venčanja. Razlozi tome mogu biti razni – nijedna mlada ne voli ideju da ispod venčanice nosi grilonke, a zimsko doba već i samo po sebi nosi brojne praznike, pa zašto ih sve “gurati” u jedno razdoblje godine…

No, prednosti koje zima kao odabrano godišnje doba za venčanje ima su brojne. Naravno, ništa vas u to neće ubediti ako vam je prva asocijacija na zimu medved i zimska hibernacija, ali nakon što pročitate ove predloge, možete razmisliti o tome vredi li ovom godišnjem dobu dati šansu.

Zimska idila – predeli prekriveni snegom samo u hard core mrziteljima zime ne izazivaju čežnjive i romantične asocijacije. Napolju pada sneg, sve je belo, a vi ste sa svojim dragim u nekoj toploj planinskoj brvnari, daleko od sveta i gradske bljuzgavice, pijete čaj sa cimetom i uživate. Zašto onda ta ideja ne bi bila pretočena u ideju o svadbi u zimskoj idili?

Romantika – zima je romantična! Zar se nikada niste ljubili po snegu koji pada, pravili “anđele”, grudvali se i prosto uživali u zimskim radostima? Ako to ne možete u gradu, van grada postoji mnoštvo prilika za uživanje u zimskim čarolijama. Venčanje van grada, dok napolju pada sneg – ne možete reći da ne zvuči magično! A tek medeni mesec na nekom živopisnom skijalištu? Jeste li o tome razmišljali?

2

Ambijent – ako ste svoje venčanje uvek zamišljali kao gala priredbu u nekom fensi restoranu, probajte sada da ga zamislite u nekoj planinskoj kolibi, dovoljno udobnoj i prostranoj da primi sve vaše goste, ali opet dovoljno intimnoj da je doživite kao sopstveni kutak u kom proslavljate najvažniji dan svog života? Prvi svadbeni ples dok pucketa vatra iz kamina ili snežne pahulje prekrivaju prozore, dok je spoljašnjost odenuta u snežno belu boju koja ne može a da ne podseti na venčanicu. Kao da je cela priroda odlučila da proslavi vaše venčanje! Osim toga, unutrašnja dekoracija takođe može dobiti bajkovitu notu, ukrasima koji će direktno asocirati na zimu i njenu belinu, doprinoseći eleganciji celog događaja.

Drugi praznici – zima je doba mnogih slava, Nove godine, Božića, Dana zaljubljenih, pa i Osmog marta… očigledno je da je ona, sama po sebi, vrlo naklonjena zaljubljenim parovima. Ukoliko želite praznik koji će biti samo vaš, dana i datuma koji vi odredite, koji ćete proslaviti onako kako vi želite, onda ste već na pola puta ka organizaciji zimskog venčanja. Srećno!

Foto: daydaily.com, weddingdecors.onsugar.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>