Iznajmljena venčanica ili jedinstvena haljina

Gotovo svaka buduća mlada se suoči sa jednom od najtežih odluka oko izbora odgovarajuće haljine. Ako niste jedna od onih srećnica koje su već sa petnaest godina znale tačno kakvu venčanicu žele, onda znate koliko puta se jedna žena može predomisliti povodom ovog pitanja. Najčešće posežemo za proverenim i varijantama, pa se savetujemo sa drugaricama i sestrama, biramo kroj koji odgovara našoj figuri, vodimo računa o godišnjem dobu u kojem ćemo se venčati, trenutnim modnim tendencijama, i finansijskoj mogučnosti, koja često nije zanemarljiv, a često je , nažalost, presudan faktor u konačnoj odluci. Većina budućih nevesti se upravo iz ovog razloga odlučuje da iznajmi venčanicu, a ne da je kupi.

 

 

Foto: glamour.com

Foto: glamour.com

Saloni venčanica zaista nude impozantan izbor. Oni renomirani imaju sjajno obučeno osoblje koje će Vam ljubazno ukazati na neke smernice kojima treba da se vodite.  Ali, mi sve vrlo dobro znamo da, ukoliko je naša venčanica iz snova iz nove kolekcije, ona može da bude mnogo skuplja od onih iz prošlogodišnjih kolekcija. Isto tako, ukoliko je venčanica nošena samo nekoliko puta pre nego što ste je Vi poželeli, njena cena je viša u odnosu na neke haljine koje su nošene češće. Otuda, neki popularni modeli haljina imaju tu “nesreću” da su prečesto nošeni, pa onda kada na red dođete Vi, nekako se, neizbežno zapitate vredi li to baš tolikog novca…Sve te haljine se naravno, detaljno i stručno čiste, ali ne možete zaboraviti na činjenicu da svaka žena ima potpuno drugačije telo. To znači da je venčanica  “prekrajana” i preobražavana tačno onoliko puta koliko je žena u njoj reklo sudbonosno “da”. A haljina treba da stoji kao salivena. I treba da u njoj izdržite ceo dan i igrate celu noć. Treba da jedete i pijete bez straha da, ukoliko nešto slučajno prospete po njoj, sebi obezbedite dodatni izdatak na koji niste računale.  Naime, u mnogim salonima postoji pravilo da ukoliko isflekate, ili progorite haljinu cigaretom, ili je pocepate visokom štiklom, morate dodatno da platite načinjenu štetu.

lace

Foto: www.missydress.co.uk

Zbog svega ovoga, možda je vreme da razmislite o alternativnom izboru. Opet ćemo spomenuti mnoge kreatore koji se bave modom i iz čijih radionica nastaju prelepe haljine koje su vrlo često unikatne. One naravno, jesu skuplji izbor od iznajmljivanja, ali razlika u ceni nije prevelika ukoliko ne želite prekomoplikovanu haljinu sa mnoštvom materijala. Mnoge moje prijateljice u poslednje vreme odlučuju da svoje poverenje poklone nekom dizajneru koji pritom vrlo vešt krojač. Razlozi su uglavnom svi gore pomenuti, a na njih treba dodati i možda nekoliko najvažnijih koje ćemo sada spomenuti. Prvo, takvu haljinu ne vraćate, nego ostaje Vaša zauvek i možda se upravo Vaša čerka jednoga dana uda u istoj. Drugo, u većini slučajeva, možete u potpunosti da odaberete model i materijal i sve one detalje u vidu ukrasa koji se često pokažu kao ključni prilikom konačnog utiska koji venčanica ostavlja. Treće, takva haljina se pravi u potpunosti po Vašim merama i kao takva je savršena baš za Vas.

Autor: Bojana Đorojević

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>