Ekstremne promene izgleda pre svadbe – da ili ne?

Svi želimo da na svojoj svadbi izgledamo lepo. I to je normalno. Uostalom, šta bi inače radili svi oni silni šminkeri i frizeri kada počne sezona svadbi? No, ovde nije reč o promenama tipa “sakrij mi tim preskupim puderom ovu bubuljicu koju samo ja vidim”, već o onim koje se odnose na trajnije rezultate.

Neretko žene, pre svadbe, posebno vode računa o svom izgledu. Žele da budu lepe mlade i u tome nema ničeg neobičnog. Tako mesecima ranije krećemo sa pažljivijim nadzorom toga šta jedemo, koliko vežbamo, vodimo računa o tome koja nam je dužina kose i hoće li se uklopiti u našu ideju o svadbenoj frizuri. Farbamo izrastke, puštamo nokte, a depilacija, manikir i pedikir se podrazumevaju.

PROČITAJTE I OVO: Kakva venčanica odgovara vašem tipu građe?

No, pripreme za svadbu su specifične, zato što na raspolaganju imamo određen novac, prikupljen baš u svrhe toga da tog dana zablistamo. I šta biva ako želimo, baš pre svadbe, da povećamo usne ili grudi, drastično promenimo ten ili shvatamo da onaj višak na bokovima može da sredi samo liposukcija? Osim toga, obližnja klinika za takve zahvate baš sad na akciji nudi svoje inače skupe usluge, pa eto idealne prilike da budemo mlada plus!

201111-omag-better-than-beautiful-600x411

oprah.com

Da li je ovo dobra ideja? Razmisli o tome pre nego što pozoveš broj sa reklame i zakažeš svoj termin. Da li želiš da budeš mlada koja će tako drastično izmeniti svoj izgled? Da li inače želiš da promeniš te stvari na sebi, a svadba ti je poslužila kao dobra prilika da to i uradiš? Ili su te spopale “svadbene bubice”, pa imaš primedbe na stvari koje inače ne primećuješ ili si njima relativno zadovoljna?

To su pitanja koja bi svaka buduća mlada trebalo da postavi sebi pre nego što odluči da se časti četvorka-dekolteom ili, što svakako jeste manje ekstremna (ali i relativno opasna procedura), potamni svoj ten za nekoliko nijansi za veoma kratko vreme. Ovakve odluke ne treba donositi ishitreno, a posebno uoči svadbe može biti teško racionalno ih promišljati i sagledavati iz više uglova.

PROČITAJTE I OVO: Vodič za preživljavanje napada svadbenih “bubica”

Ako se odlučite da “odete pod nož”, a to što ste mlada vam je samo dodatni podsticaj, povedite računa o tome da promena ipak ne bude previše ekstremna, pa da se ljudi, kad vas vide, pitaju jesu li na pravoj svadbi. Sigurno je i da ne želite pitanja kao što su “Je li ti to novi ruž ili imaš nove usne?” Ako vas ni to ne može obeshrabriti, vodite računa o tome da intervencije izvedete na vreme, ne neposredno pre svadbe. Telu je potrebno vreme da se oporavi od takvih promena, a i vama će trebati vreme da se naviknete na svoj izgled i da shvatite kako se vaš novi izgled uklapa u osmišljenu svadbenu toaletu.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>