Pripreme za svadbu: 6 nedelja ranije

Tik-tak, tik-tak… to je vreme koje je preostalo do vaše svadbe, koje se sad već može meriti u nedeljama. No, mesta za frku i paniku nema. Ne sumnjamo da ste svoj domaći zadatak radile na vreme, stoga će količina glavobolje koja vam predstoji biti podnošljiva.

Detalji oko venčanice: Sada je neophodno da poslednji put isprobate svoju venčanicu, kako biste se mogle na vreme pobrinuti za sve ono što još nije urađeno, a trebalo bi biti. Pored venčanice, sada treba napraviti finalni odabir vela, cipela i svih propratnih detalja koje ćete nositi tokom velikog dana.

Frizura: Kod frizera se uputite kako biste isprobali svadbenu frizuru, ali pritom ne zaboravite da se “naoružate”: sa sobom obavezno ponesite sliku venčanice i pratećih elemenata koji su važni za frizuru: veo, tijaru, cveće u kosi i tome slično.

calendarLogistika za goste: Pobrinite se da vaši gosti imaju dovoljno mesta za parkiranje, a za one koji dolaze iz drugih mesta, potvrdite rezervacije za smeštaj. Ukoliko neko od njih ima malu decu, pronađite bejbisiterku ili više njih, koje će paziti na decu dok svadba bude trajala. Ovom će se sasvim sigurno obradovati i njihovi roditelji, ali pre nego što napravite bilo kakav aranžman, najpre se dogovorite sa roditeljima kako bi sve to trebalo da izgleda.

Pored toga, napravite knjigu gostiju, a uz nju i olovku za upisivanje gostiju. I ovo će vam biti uspomena nakon što venčanje prođe.

Pobrinite se i za poklone koje ćete uručiti svojim kumovima i deverušama.

Devojačko veče: Ukoliko ovo vaša kuma i drugarice već nisu učinile, vreme je da organizujete devojačko veče. To neka bude provod po vašoj meri i ukusu, ma šta to značilo: u klubu do zore, večera u restoranu, privatna žurka, sedeljka u stanu… ili sve od navedenog! Ugodite sebi i budite umerene u… šalimo se, za devojačko veče ne morate ni u čemu biti umerene! 🙂

✷                                                                       ✷                                                                       ✷

Najveći deo priprema sada je prošao… Ono što je preostalo su manje-više detalji i sitnice. Zato ste i počeli na vreme – kako bi stres oko organizacije, sa prbližavanjem datuma svadbe, bio sve manji, a ne veći. Tek sada po prvi put ubirate plodove svog rada. Zato nastavite tako, kako biste imali celu organizaciju svadbe pod kontrolom, bez osećanja da ste preumorni i preotperećeni. Čuvajte snagu, trebaće vam.

Foto: oprah.com, dean.edu; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>