Kakva venčanica odgovara vašem tipu građe?

Htele to da priznamo ili ne, većina nas svoje venčanje planira mnogo duže od godinu dana. Pripreme su počele negde u isto vreme kada smo dobile prvu Barbiku. Još od tada zamišljamo Kena, pardon, mladoženju, recepciju pored jezera, cipele, od prvog osnovne razmišljamo o misteriji “gde je mladama nestao svadbeni veo”… Ali, ono o čemu svakako najduže razmišljamo je venčanica. Brzo smo odlučile da li želimo da se udamo u 23. ili 33. godini i da li želimo da mladoženja liči na Antonia Bandrasa (klaro ke si), a o večanici razmišljamo već dvadeset godina. Ono što nismo uzele u obzir u predškolskom jeste koja će to haljina odgovarati našem obliku tela, jer još nismo znale šta će pubertet da nam uradi.

Na našu veliku žalost, retko ko je dobio mere 90-60-90 i visinu 175, ali uz pravu haljinu bar taj jedan dan možemo da izgledamo kao princeze. I to lepše nego Kejt Midlton.

Pronađite svoj tip građe ispod pa ćete saznati koji kroj će vam odgovarati. To će vam mnogo olakšati potragu po salonima, a ostalo je prepušteno vašoj mašti.

vera-wang-15039-wedding-dress-60117-2

Velike grudi

Ako vas je priroda častila D korpom ili vas je možda častio platični hirurg, svakako ćete morati da zaboravite haljine bez bretela. Ne razmišljajte o opciji “nosiću brus ispod sa providnim bretelama”. Otkrićemo vam tajnu: ne postoje bretele koje su stvarno providne! Još kada se malo oznojite, te bretele će ličiti na zamagljena stakla automobila na Košutnjaku. Izaberite haljinu sa ugrađenim korsetom i čvrstim bretelama koje će držati “dobra” tamo gde im je mesto.

Mala žena od velike bolja

vera-wang-wedding-gown-lace-green-ribbonAko ste prestale sa rastom ranije nego što biste volele, nemojte da izaberete venčanicu sa prevelikom krinolinom koja će vas pojesti. Budite umerene. Izaberite najviše štikle na tržištu koje se ionako neće videti ispod dugačke haljine. Uz to, nastavite da čitate jer osim što ste niske, vaše telo ima dalje specifičnosti. Možda imate velike grudi? Jake kukove?

Hercegovačka građa

Takozvana građa mlade “koja nosi mladoženju u zubima”. Za početak, to što ste jako visoke ne znači da morate da odustanete od štikli. Nosite tanke štikle koje će učiniti vašu građu ženstvenijom i zaboravite na platforme i štikle iznad 8 cm da ne biste izgledale kao džambas. Haljine bez bretela će učiniti vaša ramena vizualno većima. U redu je da nosite krinolinu, ali bez preterivanja. Ne kupujte haljinu koja vas steže, jer nećete izgledati mršavije nego kao da kipite na sve strane. Ako negde mora da steže, neka to bude u struku.

Široki kukovi

201207121846_luxury-wedding-dress-075Eto jednog dana kada se to neće videti! Korset i krinolina – niko neće primetiti ni da imate veliku zadnjicu, ni široke kukove, ni jake butine! Samo će se svi diviti vašem uskom struku. Uz jake kukove uglavnom idu i male grudi u kompletu: ne nervirjte se, to je super. Ništa neće kipiti i možete da nosite kakav god gornji deo želite. Ako su vam kukovi jači od gornjeg dela tela, ali ne i baš veliki, možete istaći struk haljinom “a la sirena”.

Bez ženskih atributa

Ako ste jako mršave i visoke, ne brinite. Haljina će se pobrinuti da taj dan izgledate ženstveno: korset i krinolina će vam “napraviti” struk. Ako imate ipak struk i kukove, samo ste jako mršave, možete da izaberete sirena venčanicu u kojoj ćete izgledati kao san.

 

Buce

db2Ako imate “viška”, možete i da skinete višak. Ako to nije slučaj i baš volite svoj višak, samo izbegavajte saten na delovima haljine koji su pripijeni uz telo. Nemojte stezati grudi i ruke, da ne biste izgledali kao pevaljka. Budite ponosni i samouvereni i sve će biti super. Uložite u šminku i frizuru – slepljena kosa i previše šljokica će učiniti da izgledate deblje.

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete izgledati savršeno u najposebnijem danu u vašem životu!

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (1)
  1. Magdalena

    ‘Ne postoje bretele koje su stvarno providne!’ Hvala Bogu pa je neko to shvatio! 😀 Amin!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>