Venčanje posle rođenja deteta

Ponekad nam se događaji u životu ne odvijaju onako kako smo planirali. Koliko god se trudili da izvedemo stvari do kraja po planu, jednostavno, pojave se nepredviđene okolnosti koje poremete planove.

Nakon radosne vesti da će postati roditelji, par najčešće počinje da planira venčanje. Međutim, život ume da nametne okolnosti zbog kojih se venčanje mora otkazati ili odložiti.  Nije nam cilj da Vas plašimo, naprotiv, već da ohrabrimo i podsetimo da kada Vam život servira limun, Vi od njega napravite limunadu.  Navešćemo neke od razloga zbog kojih se parovi ne venčavaju pre nego što postanu roditelji.

Zbog komplikacija na zdravstvenom planu buduće majke, ako je prinuđena na mirovanje, bolničko lečenje ili ako se jednostavno ne oseća dobro, par će jednostavno odložiti venčanje  jer je u tom trenutku najbitnije zdravlje majke i bebe.

Jedan od razloga za odlaganje venčanja može biti nemogućnost zakazivanja venčanja u željenom restoranu, crkvi ili manastiru. U najpopularnijim restoranima termini su rezervisani  unapred za period duži od godinu dana. Pošto budući roditelji nemaju toliko vremena da čekaju, jer beba dolazi na svet, a ne žele da pristaju na kompromise, venčanje će odložiti. Boravak jednog od  partnera u inostranstvu najčešće zbog posla ili smrtni slučaj u porodici, takođe su situacije kada se datum venčanja odlaže.

U svakom slučaju, nikada nije kasno da u životu uradite stvari koje želite i do kojih Vam je stalo. Jedino će u ovom slučaju, redosled biti malo drugačiji od uobičajenog. Ako ste inače jedni od onih koji se nikada nisu uklapali u šablon i uvek radili po svom, onda problema nema.

wedding-wagon2

Više nije tako redak slučaj da parovi koji se nisu venčali pre rođenja deteta, organizuju na detetov prvi rođendan proslavu „tri u jedan“ – proslavu rođendana, krštenje i venčanje. Vreme naravno ne mora biti strogo određeno na prvi rođendan, već kada beba dovoljno poraste i kada vi sami budete spremni da organizujete proslavu. I naravno da se dete ne mora krstiti tog dana kada ste rešili da se venčate. Na to se parovi odlučuju iz praktičnih razloga. Prednost je što se u jednom danu obeležavaju i proslavljaju tri izuzetno bitna događaja u životima Vaše male porodice. Dolazi do kulminacije emocija koja utiče i stvara posebnu atmosferu događaja.  Datumi koji se uvek pamte su datumi venčanja i rođenja deteta, a ako se poklope, sve dobija posebnu simboliku.

BradPittAngelinaJolieWedding

Parovi koji se odluče na ovakvu vrstu organizacije venčanja mogu da računaju na značajnu uštedu vremena i sredstava. Popularizaciji ovakvih venčanja doprinose poznate ličnosti koje se za njih odlučuju. Bitno je napomenuti, da je ovakav redosled u našoj prošlosti bio nezamisliv, ali da danas ne postoje gotovo nikakve prepreke. Crkveno venčanje se obavlja po standardnoj proceduri, jedini uslov je da je za krštenje deteta potrebno da roditelji budu venčani u crkvi. Parovima koji se odluče za venčanje posle rođenja deteta zagarantovane su predivne fotografije i posebna atmosfera koja nastaje samim prisustvom njihovog malog andjela.

Foto: www.lovetheschultzes.com, www.that1960chick.com, masterplanllp.com;

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>