Pripreme za svadbu: 4-5 meseci ranije

Četiri, odnosno pet meseci pre svadbe kod velikog broja parova počinje polako da se javlja osećaj da će uskoro da se desi nešto važno. Iako još uvek u magli, ovaj osećaj polako počinje da raste, a ako se ne sprovedu neophodni koraci kako bi se taj osećaj dočekao sa ushićenjem, a ne sa panikom, onda imate odličan poligon za vežbanje svojih organizacionih sposobnosti. To samo ako baš funkcionišete “na frku”. U suprotnom vam zabušavanje ne savetujemo.

Odelo za mladoženju: Istina koju je svaki mladoženja iskusio na sopstvenoj koži jeste da je uglavnom sva pažnja, kada je reč o svadbama, usmerena ka mladama, njihovim haljinama i kompletnoj toaleti. Muškarcima stvarno jeste lakše – oni ne moraju brinuti oko šminke, visokih potpetica, mnogi ni oko frizure ili nakita. Ipak, to ne znači da mladoženja treba da se opusti i uživa dok njegova draga isprobava ko zna koju haljinu po redu. Sada je pravo vreme i za njega da pronađe odelo i ukloni tu stavku, kako iz planera, tako i iz budžeta. Imajte na umu da mladoženjino odelo treba da bude u skladu sa venčanicom.

Oprema: Ukoliko samostalno angažujete muziku, dekoraciju ili ketering, sada je vreme da se time pozabavite. To uključuje traženje onoga što vam je potrebno i iznajmljivanje, odnosno kupovinu. I ova stavka će vam dodatno umanjiti preostali budžet, tako da je pažljivo isplanirajte.

Medeni mesec: Pre rezervacije bilo kakvog turističkog aranžmana, a posebno medenog meseca, neophodno je početi na vreme tragati za najboljom ponudom. Rane rezervacije mogu uštedeti popriličnu količinu novca, što znači da je baš sad pravo vreme da odaberete destinaciju. Pri rezervaciji možete naglasiti da je u pitanju svadbeno putovanje, jer agencije i hoteli mladencima nude specijalne, povoljnije uslove.

6a00d83454b17a69e20120a81ef604970b-800wi Gosti: Pripreme oko gostiju iz drugih mesta sada su već gotove i vreme je za realizaciju – zajedno pozovite sve goste i informišite ih o smeštaju koji ste im obezbedili.

Bidermajer: Mlada sada treba da ima dobru predstavu o tome kako će izgledati njen svadbeni stajling, zato je pravo vreme za odluku o bidermajeru. Nakon odabira cveća (i cvećare), proverite cene i donesite finalnu odluku.

Iako 4-5 meseci deluje kao dosta vremena, imajte na umu da se tempo priprema za venčanje vremenom intenzivira. Stoga je sve ono što uradite na vreme dragoceno, kako biste sebe poštedeli nepotrebnog stresa.

Foto: www.weddingconnect.co.za nickgogerty.typepad.com, Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>