NEĆU BELU VENČANICU! (FOTO)

Na forumu se pojavilo pitanje žene koja neće belu venčanicu, pa smo odlučili da joj malo pomognemo sa izborom. Naime, bela venčanica nije obavezna. Svako ima pravo da sam bira kakvu haljinu hoće, a mnoge žene belo izbegavaju iz nekoliko razloga. Simbolišu čednost (mada to nije tačno, pisali smo o tome).

Ne žele da se isfelkaju. Izgledaju deblje u belom. Već su se jednom udavale, pa ne žele opet belu haljinu. Jednostavno, ne vole belo. Šta god da je razlog, mi vas stoprocentno podržavamo. Postoji milion načina da se izgleda perfektno i da se ostavi utisak, a nisu svi ti načini – beli. Zašto zapostavljati druge boje?

ŠTA ĆE NAROD REĆI

FOTO: Elie Saab

FOTO: Elie Saab

Šta vas briga šta će narod reći – udajte se u ronilačkom odelu, ako to želite. To je vaše venčanje i treba prvenstveno vama da se dopadne. Bilo je mnogih nevesta u belom koje su izgledale grozno, a i mnogih u drugim bojama koje su dale lekciju iz stila.

SVEČANOST

FOTO: Elie Saab

FOTO: Elie Saab

Mnogi kažu da nije svadba, ako mlada ne nosi belo. Svadba je kad se dvoje ljudi vole, šta god nosili. Ako ipak želite da ostavite formalan utisak, odaberite ipak neku svetliju nijansku – boja slonovače, svetlo plava, svetlo ljubičasta, bejbi roze, boja šampanjca… Izbor je potpuno na vama.

ALTERNATIVE

Foto: Tumblr YSL odelo Bjanke Džeger

Foto: Tumblr
YSL odelo Bjanke Džeger

Čak ne morate da nosite ni haljinu. Možete nositi beli smoking, poput žene Mika Džegera, Bjanke. Ustvari, možete da nosite šta god se vama nosi, dok ste sebi i mladoženji lepe. Da bi se ipak znalo ko je mlada na svadbi, ako to želite, uložite u šminku i nakit -preporučujemo old hollywood frizuru i minđuše.

ŠTA IZBEĆI

Foto: Pintrest

Foto: Pintrest

Sve je na vama, ali moje lično mišljenje je da se treba držati pastelnih boja ili ako nećete ni to – bordo ili burgundi svila je isto izbor sa stilom. Nije baš uobičajeno videti mladu u crnom, a to bi bilo i pomalo bizarno. Ali, ponavljam – i to je vaš lični izbor.

Ne dozvolite samo da vam neko nameće lične stavove i izaberite nešto u čemu ćete se vi osetiti prijatno. Može to biti veoma neformalna haljina, a da i dalje bude slatko. Opet, haljina u boji ne znači – neformalno. Jednako glamurozan utisak možete postići bilo kojom bojom, ako je haljina lepa, detalji savršeni, a mlada srećna i zaljubljena.

Foto: Moda.com; Autentična venčanica iz pedesetih

Foto: Moda.com; Autentična venčanica iz pedesetih

To vam je ukratko to – raspitajte se po salonima, dobro izguglajte inspiraciju (može vam poslužiti i jedna od ovih slika) i budite samouvereni.

Venčanje je ipak dan za nevestu!

Srećno i javite kako je prošlo.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>