Kako se obući ako ste elegantno popunjena mlada?

Kada tražite venčanice na sajtovima specijalizovanim za venčanje, uglavnom možete očekivati da ćete videti mladu koja je ustvari manekenka iz Poljske, teška 45 kila i u stvarnom životu ima petnaest godina.

Zbog toga se postavljaju nerealna očekivanja i potpuno zanemaruje realnost – da žene vole da jedu. Hamburgere. Čvarke. Jedemo i pihtije kad smo mnogo gladne. Picu. Sladoled. Milku od jagode. Koliko mi volimo hranu, toliko i ona voli nas.

Zato ne želi da ode, pa se lepi za naše bokove, kukove, struk, podlaktice.  Ono što je još bitnije znati je da lepota dolazi u svim oblicima. Ima lepih žena od 95 kila i ružnih od 50 kila.

Lepota je stvar stava, a vredi podvući da ne postoji ružna žena, već samo lenja žena. Zato bi bilo dobro da pročitate par saveta koji će vam pomoći da pomirite hranu i eleganciju i možda budete primer nekoj devojčici sa vaše svadbe da ne mora da smrša da bi bila lepa i da bi je neko voleo.

Prihvatite svoju veličinu

Ako budete lagali sebe da nosite konfekcijiski broj 38 kada ustvari nosite 42, izgledaćete smešno. Kupite haljinu u vašem broju. Onu koja laska vašoj figuri i u kojoj možete da dišete. Ne postoji ništa gore od mlade koja kipi iz svoje haljine.

Nađite haljinu koja ima pojas ispod grudi

Žena je najtanja ispod grudi. Zato, ako je haljina tu stegnuta ili ima pojas, istaći će vaše obline i učiniće vas izduženijom. Takođe, valja ponoviti da se radi o pojasu ispod grudi, a ne na struku. Pojas na struku će vam “polomiti” salčiće i dobićete efekat kobasice. Pojas na struku samo nežno ističe mesto na kom ste najuži i vašu ženstvenost, bez da stvara takav užusan efekat.

Materijal

Važno je istaći da će materijal sa sjajem samo dodatno usmeriti pažnju na vaš volumen, ali ne i na oblik.  Saten i svila dolaze u obzir samo u detaljima. Birajte čipku ili haljine koje su slojevite na grudima i bokovima, a na struku imaju samo jedan sloj koji može da obuzda vaše obline, bez da se ocrtava salo.

Foto: Wedding See

Foto: Wedding See

Štikle

Štikle su dokaz da bog voli žene koje jedu. Pomoću štikli ćete izgledati izduženije i elegantije i svaka haljina će vam dobro stajati. Posebno što je haljina dugačka i neće se videti da nosite dve Beograđanke umesto cipela 🙂

Foto: Tumblr

Foto: Tumblr

Grudi

Mnoge žene prave grešku što debljinu kompenzuju dekolteom. Prvo, ogroman dekolte je neukusan. Izvinite, moramo reći, odvratan. Posebno kada se vidi da jedva dišete i da vam dojke cure iz korseta. Nikada nije lepo imati dekolte a la Grand Parada, a posebno kada nosite belu haljinu i mlada ste. Osim toga, izgledaćete samo krupnije. Posebno je ružno kada se na to još dodaju šljokice i neminovni svadbarski znoj.

Foto: Wedding See

Foto: Wedding See

Ruke

Ako vam svi kolačići idu direktno na ruke te zbog toga vaša koža u tom predelu visi i nemate definiciju mišića, postoji par veoma prefinjenih rešenja. Prvo je haljina sa lepim rukavčićima, možda sa čipkom koja malo steže (ne mnogo, da ništa ne bi curelo). Drugo rešenje je lepa ešarpa koja ide preko ramena, a koja je i inače mnogo kulturnije rešenje, posebno za crkveno večanje (bilo koje religije), od golih ruku.

P.S.

Matrijate šminku i kožu dobrim puderom u prahu da vam se koža ne bi sijala.

Nadamo se da ćete biti ponosni na svoj izgled! Budite princeza na jedan dan i srećno!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>