Šta sve treba da uradite nakon venčanja

Već mesecima planirate venčanje i samo čekate da se dogodi i taj dan samo da najzad legnete da spavate. Recite dragička? Nema ništa od toga. I nakon cele bulumente, ostaće vam obaveza za još jedan mesec. Evo jednog malog vodiča kroz vaše buduće obaveze da možete lepo da se isplanirate.

Prevoz cveća i poklona

Odmah organizujte ko će to da preveze, pitajete ko od prijatelja i porodice ima kombi ili ako nema niko, ko ima veća kola, pa udruženim snagama da prevezu. Ako plaćate prevoz, stavite papir ispod cveća pošto iza cveća ostaje haos, da ne biste plaćali čišćenje.

Vraćanje haljine

Foto: Social & Personal Weddings

Foto: Social & Personal Weddings

Ako ste izajmili haljinu, moraćete da je vratite u naredna dva dana nakon svadbe. Računajte da će da vam naplate još pedeset evra za eventualna oštećenja, a verujte naći će već nešto. Svaki dan duže što ostane venčanica kod vas ćete takođe da platite.

PROČITAJTE I OVO: Tematsko venčanje

Primanje gostiju

Verovali ili ne, ima ljudi, uglavnom prijatelji roditelja, koji će na sve to hteti da svrate da vam donesu poklon jer ih je mrzelo da vuku na svadbu. Pravite se mrtvi ili slažite da imate neke obaveze, pa ih primite na pola sata. Računajte da će takvih careva biti za mesec dana gošćenja. Takođe, ako imate neku rodbinu koja je doputovala na svadbu, znate i sami da ćete morati da ih vodite na ručak i da se vidite sa njima jednom ili dva puta.

Zahvaljivanje na poklonima

EverAfterGuide.com

EverAfterGuide.com

Ne zaboravite da čim počnete da otvarate poklone na blokčić zapišete šta ste dobili od koga, da biste što pre mogli da zahvalite telefonom, poštom ili email-om. Ljudi to očekuju, a da se ne lažemo – fer je. Možete poslati i male kao čestitke koje ste sami napravili, gosti će to sigurno ceniti.

PROČITAJTE I OVO: Kako do besplatnog venčanja

Spremanje kuće

Nakon venčanja, očekujte da vam kuća bude u najgorem neredu koji ste ikad videli. Ne umem tačno da objasnim zašto je tako, ali jeste, verujte. Par dana pre svadbe ćete biti u haosu i samo ćete užurbano praviti veći i veći haos, tako da vam je najbolji savet da odmah zakažete spremačicu dva dana nakon svadbe (prvi ćete prespavati).

Sitnice koje oduzmaju vreme

Biće nekih stvari na koje ne računate da su “big deal” ali će vam jedna po jedna oduzeti mnogo vremena – kome razdeliti preostalu tortu, troškovi koji su ostali da se plate poput drugog dela honorara benda, eventualni ketering, piće na koje niste računali da će se popiti, zaboravili ste veo u sali, pa morate po njega, cvećarka vam nije rekla da treba da joj vratite postolje za cveće… To kad se sve skupi, računajte da će život početi da se vraća u normalu tek nedelju dana posle venčanja, a goste ćete još dugo nakon svadbe da primate, ali sa njima i poklone.

Srećno!

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>