Kako do besplatnog venčanja?

Da li biste nam poverovali ako bismo Vam rekli da možete imati venčanje o kome će sutradan pisati skoro sve novine i internet portali u zemlji i koje će se prenositi na nacionalnoj televiziji? I još kada bismo Vam rekli da je potpuno besplatno? Da, moguće je. Po uzoru na mnoge svetske gradove, i Beograd ima tradiciju održavanja manifestacije kolektivnog venčanja.

Manifestacija je nastala 1999. godine u toku bombardovanja. Ideja je bila da osvestimo da život u vanrednim okolnostima nije stao, i da je najvrednije to što imamo jedni druge. Zamisao je bila, da se afirmiše bračna zajednica kao jedna od najviših društvenih vrednosti, i da se omogući mladim parovima da što lakše i jeftinije stupe u bračnu zajednicu. Manifestacije ovog karaktera održavale su se i u drugim gradovima Srbije (npr. u Novom Sadu i u Novom Pazaru) ali u Beogradu ima kontinuitet i najdužu tradiciju. Jednom godišnje dve stotine parova iz cele zemlje ali i inostranstva dobijaju priliku da započnu nov, zajednički život nizom olakšica.

3. dru-vencanje

www.novosti.rs

 

Ove godine 17. maja održaće se po sedamnaesti put Kolektivno venčanje. To je idealna prilika za dve stotine parova da budu deo turističke, kulturne i humanitarne manifestacije i da bez troškova sklope brak na vrlo originalan način. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju i sve prošlo bez greške, generalna proba venčanja i upisivanje u matičnu knjigu venčanih (zbog čega je neophodno prisustvo kumova) planira se u subotu uveče, 16. maja. U nedelju ujutru na platou ispred Skupštine grada Beograda održaće se svečani čin kolektivnog venčanja koji će se direktno prenositi na televiziji. Mladenci mogu pozvati neograničen broj gostiju da prisustvuju njihovom venčanju. Nakon kolektivnog izgovaranja „Da!“ sledi bacanje bidermajera, čestitke, fotografisanje, ples odlazak do fontane na Trgu Nikole Pašića i bacanje novčića, i na kraju šetnja do  Skadarlije. Program se završava oko 13 časova, kada svi venčani parovi i njigovi gosti nastavljaju slavlje u ličnoj organizaciji.

6. kolektivno-vencanje-svadba-za-mastanje

Svaki par besplatno dobija venčanje, venčanicu (iznajmljenu na dva dana), bidermajer, fotografije i snimak venčanja, šišanje za mladoženju, za mladu popust od 50% na frzersku uslugu, popust za kupovinu burmi, i mnoge druge poklone i vredne nagrade. Pravo na prijavu imaju svi gradjani Republike Srbije koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu. Za  parove koji dolaze iz unutrašnjosti obezbeđen je smeštaj u hotelima.  Prijavljivanje traje tokom cele godine.

Izreku da najbolje stvari u životu nemaju cenu, ovaj događaj samo potvrđuje.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>