Gde u Beogradu naći venčanicu?

Sve je bilo u redu dok ste gledali haljine na internetu. Sve vam se sviđa. Onda ste pošli u potragu za haljinom i srušio vam se svet – ne zna se da li su ružnije ili skuplje. Dan se opasno bliži, a vi i dalje nemate venčanicu, iako su već svi gosti smislili šta će da obuku i gde će se šminkati, a gde fenirati, a gde i kako srediti nokte, a svi su i na dijeti.

Pitaju vas jeste li našli venčanicu i iznenade se kad kažete da niste. Evo male pomoći.

Srpski dizajneri

Foto: weddingstylemagazine.com

Foto: weddingstylemagazine.com

Ako želite pravi WOW efekat, trebaće vam i WOW budžet. Od skupljih, ali sjajnih dizajnera izdvojili bismo Darka Kostića, Predraga Đuknića i Igora Todorovića. Ali, izdvojili bismo i da će vam trebati nekih 1500 evra. Bar. Darko ima atelje na Dorćolu, a Igor Todorović na Vračaru i oduševiće vas već sama atmosfera u ateljeima. Kao da ste otputovali u Pariz. Tamara Radivojević će se dopasti ženama koje vole malo avangardnije, ali istovremeno jednostavnije kreacije. Obavezno idite u Kralja Petra u radnju Koncept P1. Nije loše pogledati i Divine venčanice u Čumiću. Sa dizajnerima uglavnom možete da se dogovorite oko izgleda venčanice i možete malo i modifikovati njihove kreacije da budu baš po vašoj volji. Svi rade korekcije.

Ako želite da šijete

Foto: www.designbydiana.net

Foto: www.designbydiana.net

Prvo i najvažnije, setite se na vreme, bar par meseci pre svadbe. Ne šijte haljinu u poslednjem trenutku! Obavezno se dobro raspitajte oko šnajderke, a cena će umnogome da zavisi od vrste materijala koju izaberete. Ne mislite da je šivenje obavezna ušteda, jer poneki materijali koštaju i 100 evra metar, a vama će biti potrebna bar tri, uz rad koji ćete platiti oko 50 evra. O živcima da ne razgovaramo. Jedan odličan studio gde će vam sašiti šta vam padne napamet je Strada, blizu kafane Znak Pitanja u ulici Kralja Petra. Tražite šnajderku Slađu. Odmah tamo možete i izabrati materijal, imaju ogroman i odličan izbor.

Ako želite da kupite ili iznajmite

Foto: Vera Wang

Foto: Vera Wang

Salona za iznajmljivanje i kupovinu ima mali milion. Preporučujemo salon City Brides. Tamo možete naći i modele Vere Vang. Cene se manje više kreću od 270 evra za iznajmljivanje. Ogroman izbor imate i u tržnom centru Piramida, gde ćete naleteti na ogroman broj nadrealno ružnih stvari, ali i na ne baš mali izbor bisera sa dobrom cenom – za oko 300 evra možete naći fenomenalnu venčanicu za iznajmljivanje, koja nije previše nošena.

Za kupovinu bi vam bilo potrebno bar 500 evra.

Još jedna opcija

Foto: Net a Porter

Foto: Net a
Porter

Možete kupiti haljinu preko interneta – preporučujemo sajt Net a Porter, gde možete naći brendirane venčanice po pristojnim cenama uz vrlo malo rizika, ali morate se setiti da tražite bar tri meseca unapred.

Nadamo se da smo vam pomogli, a sada pomozite vi nama.

 

Da li imate dobru šnajderku da nam preporučite?

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>