Šta sve treba da ponesete na venčanje – set za krizne situacije

Bez obzira da li imate spretne i vešte ruke ili Vam je svaki oblik ručnog rada nepoznanica, ipak biste nešto od pribora za šivenje morale poneti na venčanje. Ne, nije u pitanju još jedan običaj.

Rasparan šav, pokvaren rajsferšlus, otkinuto dugme, pukla bretela,  polomljena štikla, otpali cvetići, mašne, kristali i sl. sa haljine ili obuće mogu Vaš najbitniji dan pretvoriti u pravu dramu.

Sigurni smo da dok planirate Vaše venčanje da gotovo ništa ne prepuštate slučaju. Zato smo tu smo da Vas podsetimo na neke naizgled beznačajne sitnice, a koje Vas u stvari mogu spasiti od nervnog sloma i propasti. Potrudili smo se da Vam olakšamo pripreme i planiranje, te smo sastavili listu stvari koje mogu biti od velike koristi svakoj mladi ukoliko ih u pravom trenutku ima pored sebe.

Ovo ne znači da ćete morati da se odreknete male elegantne torbice koja se idealno slaže uz haljinu (i koju ste jedva pronašle) i da nosite uz sebe torbu za putovanje od dva dana. Set koji spašava glavu, živce, venčanje i svet da ne propadne dajte osobi od poverenja na čuvanje (majci sestri, kumi), ili je odložite u privatnu sobu ukoliko imate tu mogućost.

Popravak garderobe i cipela

U slučaju paranja i rašivanja venčanice, haljine, košulje, odela, biće Vam potrebni igla i konac u u boji venčanice i u nekoj tamnijoj npr. crni, teget ili braon za nepredviđene nezgode na muškom odelu. Takođe, od velike pomoći kod nezgoda sa garderobom i obućom su zihernadle, makazice, selotejp (nikad se ne zna šta će biti potrebno da se ponovo spoji) i superlepak.

Zdravstvene tegobe

Povrede, posekotine i bolove najefikasnije ćete sanirati uz pomoć flastera, silikonskih umetaka za cipele za sprečavanje žuljanja, rezervnog para ravne obuće. O značaju da uz sebe imate lekove protiv glavobolje, dijareje i za smirenje ili terapiju koju inače uzimate suvišno je da Vam bilo šta sugerišemo. Ako spakujete i rezervni par donjeg veša (preporučujemo u boji kože) i najlonskih čarapa (ukoliko ćete ih nositi) bićete sutradan zahvalne same sebi.

kit crop

http://somethingturquoise.com/

Šminka, kozmetika i higijena

Za popravku šminke će Vam naravno biti potrebna šminka, ogledalce, pinceta, sredstvo za skidanje šminke,  štapići za uši, vata, lepak za trepavice… Pored šminke dobro je imati i dezodorans, parfem, ukosnice, četku i lak za kosu, lak za nokte (za eventualne intervencije), četkicu i pastu za zube, konac za zube, kremu za ruke, tampone i uloške. Mala promo pakovanja proizvoda koje ste dobijale na promocijama ili uz časopise idealna su za kraća putovanja i upravo za ovu priliku jer zauzimaju manje mesta u odnosu na proizvode regularne veličine. Vlažne maramice (kao i obične maramice) imaju široku primenu, najviše pomažu kod prosutih pića, pudera,  umazane šminke, znoja, vlažnih rodbinskih poljubaca i svih ostalih nečistoća.

Nađite još mesta i za žvake i bombone za osvežavanje daha i čokoladice za podizanje šećera i energije.

I za kraj, da bi izgled Vas i vašeg izabranika ostao perfektan, imajte pri ruci valjak za čišćenje odeće i belu kredu za ublažavanje fleka na venčanici.

P.S. ponesite punjač za telefon

Foto: www.bride.ca

autor: Ljiljana Lazić

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>