Pripreme za svadbu: 1 do 2 nedelje ranije

U periodu kada preostale dane do svog venčanja možete izbrojati na prste, ostalo je da se pobrinete za detalje kojih biste se teško setili da ste planiranje radili u poslednjem trenutku. Za one koji su pazili na času i marljivo radili svoje domaće zadatke, evo nastavka liste koja se odnosi na period od 14 do 7 dana pre venčanja.

Raspored sedenja:

Napravite tačan raspored sedenja, vodeći računa o ljudima koji se međuosobno (ne) poznaju i o njihovim godinama. Kada raspored bude završen, tj. u svojoj finalnoj formi, kupite materijal i napravite listiće za raspored, koji će se nalaziti na svakom stolu ili će biti davani gostima pri ulasku u prostor gde se održava svadba. Takav spisak prosledite menadžeru sale i/ili isporučiocu hrane. Sa sve isporučioce pripremite novac u kovertama, koje će im biti uručene nakon izvršene usluge.

Cveće – finale:

Cvetni aranžman za koji ste se opredelili sada osigurajte – potvrdite tačno mesto i vreme isporuke, i izvršite završne aranžmane sa cvećarom.

Styling za mladoženju:

Ovo je vreme da mladoženja preuzme svoje odelo i isproba ga. Vrlo je loša ideja ostaviti ovo za dan same svadbe. Takođe, ovo je idealan period za vođenje računa o mladoženjinoj frizuri (šišanje).

Pakovanje:                        

Prikupite na jedno mesto sve stvari sa spiska za medeni mesec i spakujte ih u torbe. Nemojte za ovo čekati poslednji trenutak. Takođe, pripremite tašnu sa stvarima za prvu bračnu noć, sa svime onime što će vam biti potrebno – od paste za zube do seksi donjeg veša. Pobrinite se da spakovane stvari stignu u hotel u kom ćete provesti prvu bračnu noć na vreme, kako se oko ovoga ne biste brinule na sam dan venčanja.

Zdravica:

Pripremite zdravicu za svoje zvanice – prijatelje, rodbine, kumove, pa i supruga. Zahvalite im se što svojim prisustvom uveličavaju vaš veliki dan. Ukoliko niste vični pisanju ovakvih objava, potražite pomoć od onoga ko na vas deluje inspirativno. Ne zaboravite da je važno da reči budu od srca i da budu iskrene.

Prevoz:

Obavite finalne dogovore o osobom koja će vam obezbediti prevoz i pobrinite se da ima tačan raspored za dan svadbe.

“Saradnici”:

Svojim roditeljima i svima koji vam pomažu u realizaciji svadbe uručite potrebne smernice koje sadrže vaša očekivanja od njih na dan svadbe. Možete ih o tome i usmeno informisati. Ono što je važno to je da znaju u kojoj meri i na koji način ćete se tog dana oslanjati na njih i njihovu pomoć.

Fotograf:

wedding046-1-ddb17fSa fotografom potvrdite mesto, datum i vreme venčanja. Takođe, napravite i predajte mu spisak slika kakve biste želeli da napravi. Pustite mašti na volju – ipak je to vaš dan.

Isto važi i za kamermana: sa njim potvrdite gde i kada treba da se pojavi i šta sve da ovekoveči svojom kamerom (ukoliko imate specijalne zahteve, sad je vreme da ih iznesete).

Poslodavac:

Svog poslodavca već ste “upozorili” da se udajete, a sada se sa njim dogovorite oko slobodnih dana ili godišnjeg odmora – na koji god način ste smislili da se “iskradete” sa posla i uživate u svadbenoj groznici.

Foto: shesaid.com.au, thegospelcoalition.org, Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>