Šta mame mladenaca da obuku na venčanje?

Razgovarale smo o idejama za razne venčanice, pričali smo o kodeksu oblačenja za goste, ali šta ćemo sa mamama? Često mi mlade mislimo da je “to naš dan”, a ustvari su često najuzbuđenije mame! Zamislite da vaša mala beba jednog dana ide ka oltaru, venčava se! Sasvim je razumljivo da su dirnute, presrećne, možda i potpuno omamljene celim doživljajem, a još treba i da biraju haljine (moja mama je tražila haljinu 9 meseci). Još kad kažu “gledaj majku, biraj ćerku”, na njima je i pritisak da nam osvetlaju obraz – skoro sve mame pred svadbu svog deteta drže dijetu da se “malo stešu”, kako bi one rekle.

Hvala mamama za sve, a zaslužile su od nas bar malo pomoći oko haljine koja je važnija od venčanice!

Pomozite mami da se uklopi

Nađite haljinu koja je komplementarna venčanici ili odelu koje nosi njen sin. Recimo, ako je mladina mama, mogla bi da nosi haljinu u pastelnim tonovima (što je i inače po starom bon tonu pravilan izbor boje garderobe za venčanje), ili ako je mladoženjina mama, mogla bi da nosi haljinu u boji njegove leptir mašne ili drugog detalja koji njen sin izabere.

FOTO: Pinterest

Mama, imaj samopouzdanja!

Pročitajte i ovo: Da li se udajete i za porodicu?

Često mame počnu da mrze telo jer ne izgleda kao nekad, pa obuku haljine koje ih potpuno pokrivaju. Misle da ništa nije prikladno njihovim godinama. Istina je potpuno drugačija. Mame treba da budu ponosne na svoje telo – svaka strija na stomaku je orden za svako dete koje su rodile, svaki kilogram više oda svakom obroku koji su sa ljubavlju skuvale svojoj porodici i na kom su podigle decu koje sada stupa u brak i formira svoju porodicu. Mame, kako god izgledate, vi ste naši heroji i najlepše ste na svetu!

Nosite godine sa ponosom!

FOTO: Johner Bildbyra AB

Mame nekad kompenizuju godine time što se previše šminkaju, a time samo ističu bore, koje što više skrivate, ružnije izgledaju. Ako ih nosite radosno, bore su prelepe i prava mapa vašeg života na vašem licu. Zbog toga, blaža šminka će vam bolje stajati. Hidrirajte kožu i nanesite što manje šminke, u što prirodnijim tonovima – osim ako vam baš dobro stoji crveni karmin, koji može da bude pravi pečat vašeg stila. Ali – ostatak lica mora da bude minimalan.

Pročitajte i ovo: Frizure za venčanje sa cvećem

Istaknite najlepše na vama i budite svoje

Foto: Dolce & Gabbana

Izaberite jednostavne krojeve koji će istaći vaš omiljeni deo tela – struk, noge, grudi, šta god vas čini srećnima. Obratite pažnju na cipele i torbu, koju mogu da budu krajnje kreativni i da vas izdvoje iz šablona na koji su ljudi navikli, ali i da vam pridobiju mnogo komplimenata.

Frizura

Foto: Pinterest

Ne štedite na frizeru! Prava frizura, jednostavna i nežna, pravi ogromnu razliku u celom utisku. Nađite frizera koji će vam napraviti frizuru zbog koje ćete izgledati bolje nego ikad. Samo izbegavajte previše laka, jer on apsolutno dodaje godine.

Investicija

Kad već trošite novac na garderobu, nađite nešto što ćete više puta obući. Tako svaki put kada budete nosili taj komad, setićete se najlepšeg dana u svom životu.

Lepo se provedite!

 

 

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>