Zlatna pravila svadbenog šminkanja

Svaka žena na svojoj svadbi želi da zablista. Bez obzira da li pred 4 ili 400 gostiju, svečana toaleta, prigodna šminka i nakit nešto su što se podrazumeva.

Generalne smernice za odabir make-up svadbenog stila najčešće se tiču šminke koja je diskretna.

Davati savete o pojedinačnim bojama, stilovima i proizvodima povodom venčanja možda je bolje poveriti kozmetičkim blogovima. Venčanje svakako nije baš idealna prilika za eksperimentisanje oko boja koje vam pristaju, pošto biste, ako ste se ikada u životu našminkale, to već svakako trebale znati. Ako ne, onda za svabdu definitivno potražite pomoć profesionalnog šminkera. Danas to ne moraju biti basnoslovno skupi profesionalci koji šminkaju poznate ličnosti, već postoji i mnoštvo manje ili više talentovanih devojaka koje se bave ovim zanatom.

Zapravo, angažovanje profesionalnog šminkera (ili makar onog koji maskarom ne napravi karambol na donjim trepavicama ma koliko žurio) nije loša preporuka ni za one koji već imaju svoj stil šminkanja. Na taj način opašće makar jedan deo presije, a postoji i mogućnost da će profesionalna šminka (ukoliko je i sami ne posedujete) imati daleko dužu trajnost od vaše svakodnevne.

One mlade koje se ipak odluče za “sama svoj make-up majstor” opciju, trebalo bi da pripaze na nekoliko stvari (mada one mogu biti važne i za one mlade koje se opredeljuju za pomoć prijatelja ili profesionalca):

Eksperimentisanje. Sa svadbenom šminkom nemojte eksperimentisati. Neka to ne bude rumenilo koje nikada niste probale, niti proizvod koji nikada do sad nije došao u dodir sa vašom kožom.

Proba. Eksperimentisanje za bojama i nijansama je dozvoljeno, ali je neophodno napraviti onoliko proba koliko je potrebno dok se ne dođe do dobitne kombinacije.

image

Umerenost. Ukoliko nosiš belu venčanicu i uz to imaš romantičnu punđu i bakine minđuše, razmisli da li ti se uz taj look uklapaju “smokey eyes”. Kada je reč o svadbenom šminkanju, manje je bolje nego više! Osim ako je tvoj stil potpuno drugačiji ili si od onih žena koje umeju da iznesu i nemoguće kombinacije. U tom slučaju – blago tebi!

Doslednost. Venčanje ne bi trebalo da bude događaj na kom te niko neće prepoznati. Zato je važno da pronađeš onj finu granicu, gde prestaje rutina, a počinju novina i osveženje, bez radikalnih transformacija. Za njih imaš pred sobom ceo bračni život! 🙂

Foto: www.elliemakeup.com.au, fanpop.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>