Cveće u kosi

Ovaj tekst biće posvećen jednom naizgled malenom činiocu svadbene toalete. Kažem toalete, jer podrazumeva zapravo dekorativni element koji, s obirom da se nalazi na najupečatljivijem mestu treba birati sa velikom pažnjom i u skladu sa tipom venčanja, godišnjim dobom, šminkom i nakitom, odnosno, celokupnom toaletom.

Kada je bila devojčica, autorka ovog kratkog teksta nije bila savim sigurna ni kakvu haljinu, muziku, prostor, (pa ni mladoženju) želi, ali  je bila poptpuno sigurna da će imati cveće u kosi. Zašto? Zato što, dok neke devojčice maštaju da budu princeze, druge maštaju da budu vile. Cveće u kosi je onaj detalj koji, svakako možete i izostaviti i posegnuti za nekim drugim ukrasima poput bisera, perlica, cirkončića, rajfova i šnalica. Biram cveće, jer je daleko najromantičnije, i najlepše doprinosi „vilinskom“ izgledu. Sa cvećem u kosi osećaćete se ženstveno, nežno, krhko i prirodno. Prilikom izabira vrste i načina postavljanja cveća u kosu vodite se sledećim smernicma u zavisnosti kakav izgled želite da postignete. Možete pokušati da kosu ukrasite sami, a možete je, ukoliko niste dovoljno stručne, taj posao poveriti profesionalcu. Kosa, pritom može biti podignuta u pundju (nisku, ili visoku; razbarušenu i nehajnu, ili čvrstu poput baletske), poluspuštena ili pak, potpuno raspustena. U oba slučaja, vodite računa da cvet ili cvetove dobro učvrstite za koren i da uzimate sveže biljke koje će biti u stanju da prežive ceo dan i da savršeno izgledaju (frizeri se u tim prilikama služe nekim specijalnim sprejevima kojima to omogućuju). Ovde je naznačeno nekoliko pravaca kojima možete krenuti.

Elegantni stil flower-for-wedding-hair-582

Za ovaj stil birajte jedan upečatljiv cvet, jasmin,  ružu, (najbolje polurascvetalu), orhideju,  u odgovarajućoj boji koji ćete zadenuti sa jedne strane glave. Vodite računa da uz stroge punđe idu cvetovi koji lepše prate konture glave poput orhideje, a da uz opuštenije punđe više ide ruža ili gerber, takva frizura daje glamurozni i prefinjeni efekat.

Boho stil

Kako ovaj stil sam po sebi podrazumeva opuštenije forme frizura i neobavezno podignutu kosu, birajte sitnije sveće pout jasmina, belih rada, poljskog cveća. Napravite buketiće ovog cveća i zadenite ih u kosu sa jedne, ili obe strane, ili ih prosto pospite po kosi i učvrstite ukosnicama (naravno, poenta je u tome da treba da sve to treba da izgleda što je moguće više prirodno, a da se ne pređe granica koja bi Vas odvela u neuredan i pomalo čupav izgled). Plus efekat ćete postići ukoliko upletete nekoliko pletenica uz glavu  i u njih utisnete cvetove.

Hipi stil images

Vrlo dobro znate šta ovaj stil podrazumeva – vence u raspustenoj, po nefeniranoj i neoblikovanoj kosi, ili pak u pletenicama koje ćete ostaviti da slobodno padaju po ramenima. Ako ste dovoljno hrabre, ili je venčanje na nekoj osunčanoj plaži – samo napred!

Ovo su samo okviri kojima se možete služiti prilikom izbora odgovarajućih cvetnih ukrasa za kosu. Sledeći put ćemo se pozabaviti njihovim uklapanjem i poklapanjem sa venčanicama i bidermajerima, kao i sa tipom šminke koji bi trebalo da ih prati.

Foto: www.etsy.com, bridalmusings.com,mostweddingflowerideas.com, Autor: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>