Kako isplanirati svadbu i ostati normalan

Emocije se ne planiraju. Neke stvari se jednostavno dogode. Ipak, neke druge stvari moramo itekako da planiramo, a svadba svakako spada u baš tu kategoriju. Uh, koliko je samo truda i rada potrebno za lepo venčanje! Toliko, da ponekada i zaboravimo koliko je to srećan događaj. Kako isplanirati svadbu i venčati se sa što manje stresa?

Agencije za planiranje svadbi

Mnogi misle da im je agencija dodatni trošak, ali to nije istina. Takve agencije često ostvaruju velike popuste kod salona za venčanice, poslastičarnica, restorana i svih ostalih preduzeća koja rade u sferi venčanja. Zbog toga, agencija vam može i pomoći da prođete jeftinije, posebno ako uračunamo uštedu na bensedinima koje biste popili od stresa. Ipak, ako insistirate da to uradite same, nastavite da čitate.

Dok planirate ovaj predivan dan, sigurno ćete biti srećni i ushićeni, ali spremite se i na malo konfuzije. Uostalom, organizovanje svečanosti i prijem je veliki poduhvat.
Tu će biti pitanja o svemu što vas zanima: od obroka (Riba, piletina ili govedina) u venčanici (low-cut, strukirana, ili sirena model?) muzike na samom venčanju (live bend, mali orkestar, ili DJ?). Tu će biti problema oko proračuna, liste potrepština i stilova.
Ali na kraju, samo zapamtite ono što taj stvarno predstavlja – slavlje ljubavi. Ostanite skoncentrisani na svoju ljubav, i planirajte.

MjAxMi05MTFjZjY3NDA0ZmVkMzFiZaboravite na lenjost

greška većine parova je to što se odmaraju pola godine pred svadbu, a onda sve rade u poslednjem trenutku kao muve bez glave. Normalno je biti paralizovan od ushićenja neko vreme, ali ako to potraje, onda vam treba pomoć sa strane.

Kupite kalendar ili Datebook

Nakon što ste odredili svoj datum venčanja, postavite određene datume koji će vam služiti kao rokovi. Na primer, ako se venčavate u maju, do marta morate da znate gde će biti svadba. Do aprila se odlučite za venčanicu…

99aea34193cb97abd6d6d5b81f090cddOdvojite vreme

Odaberite dan u nedelji kada ćete se posvetite detaljima venčanje ako ste u stisci s vremenom. Sedite zajedno i planirajte. To eliminiše zbrku – setite se srednje škole i koliko je bilo stresno kampanjsko učenje. Isto važi i za svadbe.

Podelite dužnosti

To je najbolji način da se stvari odrade. Oboje morate biti upućeni u svaki planiran korak. Napravite listu obaveza, a zatim podelit listu na pola. Neka svako preuzme na sebe ono što vam lakše ide nego vašem partneru.

Razgovor i razgovor i razgovor

Ne možemo to dovoljno da naglasimo. Budite sigurni da ćete bolje proći ako oboje savršeno dobro znate kako napreduju aktivnosti onog drugog i ne stidite se da obavestite partnera o mogućim problemima.

Fleksibilnost

Ok. Ne pretvarajte se u mladzile, jer se i vaš voljeni ženi. Ovo nije TVOJ dan, nego VAŠ. Izlazite u susret jedno drugom i potrudite se da ugađate jedno drugom. Ako vi ne volite limun, a on hoće tortu od limuna, naručite dve torte ili ako on želi narodnjake na venčanju dozvolite statogradske pesme (Čamac na Tisi isl)

Detalji, ugovori, pregovori

Budite sigurni da nećete naći crne orhideje za 500 dinara u cvećari u Zemunu. Mnogi mladenci dolaze sa prevelikim očekivanjima i malim budžetom. Budite realni. Svako venčanje je lepo, osim onog gde su ljudi više mislili o dizajnu sale nego o onome šta taj dan predstavlja.

download
Ostanite organizovani

Nemojte popustiti sa vremenom. Gledajte da sve bude gotovo bar tri nedelje pred svadbu, da biste tada mogli da se posvetite isključivo radosti i isčekivanju.

Srećno 🙂

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>