Gde napraviti (jeftinu) svadbu?

Ako ste se nagledali venčanja u groznim restoranima i pod šatorima i pun vam je kufer nevesti koje se penju na sto sa kariranim stolnjacima, ovo je tekst za vas. Napravite neobično venčanje – van restorana! Setili smo se nekoliko mesta koja vama možda nisu pala na pamet, a na kojima možete oranizovati venčanje. Sigurni smo da će Vam naši svadbeni saveti biti korisni.

 

Botanička bašta

Pritom, ne biste bili prvi koji su se tamo uzeli. Poznat je slučaj para koji se venčao tamo uz kvartet iz beogradske Filharmonije. Sama bašta će stvoriti bajkoviti utisak, tako da vi ne morate ni da se volite (šala), a posao će biti odrađen. Preporučujemo rani septembar, jer će venčanje izgledati kao film “Jesen u Njujorku”, samo sa srećnim krajem.

Brod

Kreativno, a opet tradicionalno. Blizina reke garantuje lepu atmosferu i komične momenta (ono kada pijani kum pliva sa štukama u Dunavu). Ako vam kažu da nije jeftino, vi njima recite da su išli na pogrešan brod. I da uzmete teretnjak, stvarno je dobar fazon. Možete da organizujete i plovidbu!

Na placu

Neko iz ekipe sigurno ima plac i dao bi vam ga na korišćenje, a možda imate i vi. U svakom slučaju, lepa je ideja, a sigurno ćete i uštedeti. Možete čak i roštilj da napravite. Uživajte, svirajte gitaru, zezajte se i proslavite jedan od najlepših dana u vašem životu uz prirodu i (vaše) društvo.

twin-oaks-house-weddings-ceremony

U stanu

Ovo je posebno dobra ideja ako ste mladi, nemate novca ili vam je prosto draže da platite 10 rata kredita za stan nego da iznajmite restoran. Naravno, ako planirate da zovete 800 najdražih prijatelja i rođaka, odmah zaboravite. Ali, ako pravite malo, urbano venčanje sa društvom, ovo je sjajna pomisao. Pozovite neku od sledećih ketering službi: “Sipaj sam”, “Ima maminih sarmica”, “Naručili smo picu”, “Piće je u frižideru, led u zamzivaču, čaše u mašini” ili “Skuvaj si nešto, frende”.

Na putovanju

Pobegnite od stresa i venčajte se na moru ili raftingu na Tari. Za pare koje biste potrošili na restoran možete da kupite aranžman za Maldive. Ili da povedete ekipu na Adu Bojanu i venčate se na najlepšoj plaži uz hipike, pesak i more. Mogu i da ponesu šatore.

Nadamo se da smo pomogli. Ništa ne fali restoranima, ali obro je znati da sve ima alternativu i da nema razloga za brigu ako ne možete da platite 50 evra po osobi. Ako vi imate dobru vibraciju, možete da se venčate i u lokalnom zatvoru, a venčanje će vam biti predivno. Neka živi, živi ljubav!

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>