Pripreme za svadbu: 2-3 meseca ranije

Dva do tri meseca pre svadbe obično jako brzo prođe. Stoga, ako ste do sada bili dobar đak i svoje domaće zadatke radili na vreme, nema potrebe da brinete ili se bespotrebno stresirate. Sve što treba da uradite jeste da uzmete svoje blokče i u njemu štiklirate stavku po stavku…

Detalji: Ovo je vreme za odabir svih propratnih detalja koje će vam trebati kao što su cipele, nakit, donji veš. Pri odabiru vodite računa da spojite udobnost i atraktivnost, to jest – nemojte kupovati zavodljiv, ali neudoban veš i vrtoglave potpetice (osim ako “u šteku” nećete imati i baletanke). Sada je vreme i za proveru roka isporuke venčanice u slučaju da ste je naručili ili je šijete. Shodno terminu isplanirajte i probu, kako biste imali dovoljno vremena za potencijalne ispravke. Sve ovo se odnosi i na mladoženju: traženje cipela, propratnih detalja, isprobavanje odela…

Burme: Sada su na red došle i burme, odnosno finalna odluka o tome kakve ćete burme kupiti. Pri odabiru imajte na umu da burma treba da vam se dopada, ali i da je ona za ceo život, stoga više pažnje obratite na njenu simboliku i estetiku, a manje na to kakav je nakit sada u modi i da li će da vam se uklapa sa venčanicom… Ukoliko planirate da gravirate burme, onda to učinite odmah po kupovini istih.

Dodatne dekoracije: Ukoliko planirate da okitite kuću ili stan, dvorište, automobile, da goste dočekate sa zakuskom i pićem kod kuće, poklone za goste… onda je sada pravo vreme da napravite spisak svega što vam je potrebno i da polako krenete u nabavku neophodnih stvari, kako to ne biste činili u poslednjem trenutku. U pomoć pozovite mamu, drugarice, kumu, sestre… to jest, potražite svu raspoloživu pomoć koju možete dobiti, posebno kada je reč o ovakvim “sitnicama” koje nam lako mogu promaći ako smo u žurbi ili pod stresom.

2Medeni mesec: Do sada ste već odlučiti kuda na medeni mesec, a sada je vreme da se pobrinete oko samog putovanja – ukoliko vam je potrebna viza, počnite da radite na njenom nabavljanju, proverite da li vam je pasoš važeći i šta je sve što vam treba za bezbrižan put na medeni mesec.

Vreme za sebe: Ukoliko do sada niste, počnite da vodite računa o svom blagostanju: od ishrane, preko vežbi, relaksacije… Ipak, podrazumevamo da se ovime bavite i kada nemate ogranizaciju svadbe pred sobom, pa se ovom stavkom detaljnije nećemo baviti. 🙂

Prevoz: Počnite da radite na organizaciji prevoza, kako sopstvenog, tako i za goste. Možete kontaktirati rent-a-car kompanije ili se prosto raspitati kod zvanica kako planiraju da dođu i da li im je potrebna pomoć pri organizaciji prevoza.

Običaji: Kod svojih prijtelja možete da se raspitate o običajima koji se obično upražnjavaju na svadbama, pa se opredelite za one koje odgovaraju vašem senzibilitetu i simbolici koju želite da obeležite na svom venčanju.

Pozivnice: Pozivnice bi do sada trebalo da su već spremne, tako da je potrebno da ih preuzmete i počnete da adresiranjem i slanjem, kako bi vaši gosti imali dovoljno vremena da se pripreme za svadbu. Nekim razumnim rokom za pozivanje na venčanje smatra se period od dva meseca pre svadbe. Imajte to na umu.

Nastaviće se…

Foto: perfectionperfection.co.uk, siouxempireweddingnetwork.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>