Kuda na medeni mesec

Medeni mesec, pored prvog odlaska sa društvom na more, prve ekskurzije u inostranstvo i ostalih putovanja kojima smo se mesecima unapred radovali, a onda ih se godinama posle prisećali, jedan je od onih događaja koji se pamte tokom čitavog života. U idealnim uslovima, medeni mesec bio bi putovanje iz snova: sa svojim budućim suprugom izaberete željenu destinaciju (što egzotičnije i dalje – to bolje), a na vama je dalje isključivo da uživate u pripremama za svadbu, zatim u samom venčanju i proslavi, a posle otputujete samo kako biste uživali i produžili čarobno raspoloženje koje vas prati još od svadbe.

Realnost je, ipak, u najvećem broju slučajeva – potpuno drugačija. Pitajte druge parove oko sebe kako su i gde proveli medeni mesec. U jako malom broju slučajeva ćete čuti idealan scenario; u nešto većem broju parovi će vam opisati putovanje koje se ni po čemu značajno ne razlikuje od bilo kog godišnjeg odmora (naravno da vam neće pričati detalje koji su ovo putovanje učinili posebnim :)), dok će vam većina najverovatnije reći da na medeni mesec nisu ni išli, a najčešći razlog za to je finansijske prirode.

Kada se organizuje svadba, potpuno je netipično za naše uslove da neki novci “preteknu” za tako ogromnu stavku kakva je putovanje. Pored toga što mnogi odustanu od medenog meseca (usled raznih razloga, ne samo finansijskih), parovi se najčešće odlučuju na skromnije putovanje ili medeni mesec ukombinuju sa godišnjim odmorom – dva putovanja o jednom trošku, što je odličan i ekonomičan plan.

2

Ono što je najvažnije kod planiranja i organizacije medenog meseca jeste da u tom putovanju uživate! Naravno da bi bilo fantastično provesti medeni mesec na, recimo, Sejšelima, ali razmislite – da li vam je važnije da budete na egzotičnom i udaljenom ostrvu ili da to vreme posvetite onome čemu je ono prevashodno namenjeno – uživanju u svom novom bračnom statusu, razmeni nežnosti i opuštanju što je sav stres oko venčanja prošao? U slučaju da ne mogu biti ispunjena oba uslova, većina žena opredelila bi se, potpuno prirodno, za drugu opciju.

Stoga, bilo da idete na put oko sveta i uzbudljivu avanturu po krajnje udaljenim i bajkovitim delovima planete ili ste iznajmili sobu na vikend na obližnoj planini ili u banji, u svakom slučaju nosite sa sobom ono što je od ključnog značaja za istinsko uživanje u medenom mesecu – svoju ljubav, dobro raspoloženje i uzbuđenost zbog ulaska u novu etapu zajedničkog života.

Foto: http://photopin.com

Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (0)

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>