Postsvadbeni ormar

Kada smo na pragu nekog jako važnog događaja, obično ne razmišljamo o onome što će biti kasnije, ukoliko to nije direktno povezano sa samim događajem. Tako mnoge mlade savršeno isplaniraju svoje venčanje i medeni mesec, ali kada se život malo vrati u normalu, shvate da imaju ormar koji je teži za nekoliko stotina ili čak hiljada evra, napunjen stvarima koje više nikada neće obući…

Venčanica – svakako da venčanica treba da bude za pamćenje. Međutim, da li zaista želiš da ti, nakon udaje, pola ormara okupira ogromna bela haljina? Da li ćeš je ikada ponovo obući? Ako shvataš sa posedovanje venčanice nije baš najekonomičnija stvar na svetu, onda ćeš je verovatno iznajmiti. No, i kupovina je opcija; za one koji žarko žele uspomenu sa venčanja i koji imaju veeelike plakare.

Cipele – su svakako važan deo svadbenog outfit-a, ali o njihovoj kupovini takođe treba dobro razmisliti. Isto je pitanje kao za venčanicu – da li su ti potrebne preskupe i predivne cipele koje ćeš retko imati priliku da nosiš. Eh, tipično ženski odgovor je: “Da! Jesu! Trebaju mi!” Ali, ako razmisliš, ne moraš imati par cipela koje ćeš nositi jednom godišnje… neka bude barem četiri puta i eto postsvadbene ekonomičnosti!

Kako to misliš - "Nije za svaki dan"?

Kako to misliš – “Nije za svaki dan”?

Nakit – OK, veo verovatno nećeš nositi više nigde (makar ne javno, na događaj koji nije maskembal), ali zato nakit može da bude “recikliran”. Kakav god bio, sigurno je da će biti ponovo nosiv, a osim toga – najvažniji komad istog ćeš sigurno uvek nositi sa sobom – burmu.

Sitnice – čarape, veš, ostali detalji… često su, kao i nakit, ponovo nosivi. Uvek ćeš ih se, naravno, sećati kao nečega što si nosila na svadbi, ali to je prednost – to više neće biti “one minđuše sa visuljcima” već “moje minđuše sa svadbe”. Na neki način, nakit i detalji od tog dana uvek će zauzimati posebno mesto među svim ženskim znanim i neznanim andrmoljama.

✿                                               ✿                                              ✿

Dakle, da ne bi došla u situaciju da tek nakon svadbe razmišljaš šta ćeš sa stvarima koje su ti ostale, o ovome treba da se misli na vreme. To znači da se, pri kupovini i nabavljanju svih tih stvari, misli šta će sa njima biti nakon što posluže svojoj primarnoj svrsi.

Ako nikako ne spadaš u žene koje bi nosile, na primer, biserne minđuše, a za svadbu si spremna da daš pozamašnu sumu novca jer te je neko ubedio da moraš da izgledaš na određeni način, onda nemoj. U svakom slučaju – planiraj!

Foto: vivafashionblog.com, eventsstyle.com/Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>