Slatke muke – kako odabrati pravi nakit uz svadbenu toaletu?

Svaka mlada na svom venčanju blista, bilo da pričamo o sjaju koji dolazi iznutra ili onom koji dolazi spolja. Za ovaj unutrašnji odgovorna su osećanja, raspoloženja i očekivanja (nešto prizemniji bi rekli – neurotransmiteri, hormoni i hemijske reakcije, ali mi nećemo). Za ovaj spoljašnji zadužen je, između ostalog – nakit.

Nezaobilazan deo svadbene toalete – njegovo veličanstvo nakit. Generalne preporuke su da on bude neupadlljiv. I da ga nema previše. I da ne sija baš, baš, baaaš previše, posebno zato što je neophodno napraviti prostora za jedan mnogo važniji komad nakita – burmu. Shodno tome, ostatak nakita na neki način treba da predstavlja scenografiju za glavnu zvezdu, nešto sa čime mlada izgleda fenomenalno, ali što odgovara njenom uobičajenom ukusu jer, zamislite da prijateljicu koja nikada ne nosi nakit vidite okovanu zlatom na dan svadbe?

Ukoliko je frizura takva da je vrlo upadljiva i obiluje ukrasima, onda bi možda najbolje bilo da minđuše budu diskretnije. Naravno, ako vam se tog dana na ušima nose disko kugle, onda tog dana na ušima nosite disko kugle. Izbor je na vama, ali u slučaju da već stoprocentno znate kako će izgledati vaš nakit na svadbi, sva je prilika da i ne čitate ovaj tekst. Elem, uz jednostavne frizure, kao što su punđa ili veći deo kose koji je pušten, minđuše mogu da budu upadljivije. U svakom slučaju, njihov odabir prilagodite šminkanju i frizuri, ali i kompletnoj toaleti.

Bridal-Jewelry-Set

Nošenje kitnjastih ogrlica generalno se ne preporučuje sa nošenjem dekoltea, pa se nadamo da je pominjanje dekoltea u koji upada ogromni krst od cirkona potpuno izlišno. I obuzetost cirkonima je, zapravo, prilično no-no. Ne mora to da bude drago kamenje – poenta nije u ceni, već u celokupnom utisku, koštalo  2 ili 2000 evra. Ključno je to kako se nakit nosi, zar ne? Biseri mogu biti odlična ideja, ali nipošto se iz vida ne sme gubiti šira slika, to jest – kompletan izgled i senziblitet.

Stoga je moguće igrati se različitim komadima nakita i detaljima kao što su cveće u kosi, tijara… ali i različitim materijalima, a da se postigne željeni efekat (romantični, elegantni, prirodni, kežual…). Naravno, vodite računa o tome da je vaša koža već upoznata sa materijalom od kog će biti izrađen vaš nakit, kako ne bi bilo iznenađenja u vidu koprivnjače, crvenila, svraba i sličnih poganih alergijskih reakcija…

Naravno, bitno je spomenuti i nakit koji ima sentimentalnu vrednost. Ukoliko čuvate minđuše koje vam je baka poklonila kako biste se u njima venčali, onda to na umu imajte pri planiranju svog svadbenog izgleda. Ako je u pitanju narukvica za vas naročite vrednosti, onda je nemojte nositi preko satenske rukavice. Osim ako to nije baš u vašem fazonu, kao i one pomenute disko kugle.

Kod nakita, kao i kod bilo kog drugog aspekta izgleda mlade, postoji ogromna sloboda. Postoje i određena pravila, preporuke, smernice. Ali i puna sloboda da ne slušate apsolutno nikoga i da tog dana izgledate baš onako kako želite, ma šta to podrazumevalo i značilo. Stoga se opustite i dajte svojoj svadbenoj toaleti lični pečat – nešto što je odlika samo vašeg stila, a nakit je za upravo to odlična prilika.

Foto: www.weddingelation.com, cesradio.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>