Kako izabrati svadbeni veo?

Najvažnija stvar koja će odrediti tvoj mladenački izgled, posle venčanice i naravno osmeha, je veo. Ako odlučiš da ga nosiš. Istorijski, veo je korišćen da mladu zaštiti od zlih duhova. Danas je samo aksesoar – ali ipak mnogo kul aksesoar. Kao takvog ga treba i shvatiti, ali i shodno tome izabrati prikladan. Razmisli o tome kako će se slagati sa haljinom i kako će ti uobličiti lice i frizuru.

Haljina

Veo mora da ti se slaže uz haljinu. Ako je haljina pufnasta, izbegni prevelike velove da ne bi izgledala kao horor film. Sa druge stran, ako možda nosiš kratku haljnu, pufnasti veo će izgledati vrlo zanimljivo.

kejtMožeš i da nađeš mali veo koji će donti ceo “Džeki Onazis momenat” u tvoju svadbenu kombinaciju.Gledaj da ti veo ne pokriva najzanimljiviji deo haljine, a uzmi u obzir različite dužine. Možeš čak i da kupiš jedan od onih koji se vuku po podu, ali samo ako ti je haljina svedena i prati liniju tela.

Širina vela

Veoma pufnasti velovi izgledaju, blago rečeno, čudno. Takođe, uništiće ti frizuru. Važno je da ti glava ne izgleda preveliko sa velom i da izgledaš elegantno. Postoji i retro šeširići koji imaju belu mrežicu. Ako nosiš odelo – venčanicu, ovo je baš šik.

pundjaFrizura

Kada budeš birala veo, verovatno je najvažnije da nađeš neki zbog kog ti se neće upropastiti frizura, jer ćeš ga kasnije skinuti. Možeš da izabereš veo koji ima u sebi ugrađeni šnalicu i zakači se napunđu. Ima i hipi velova koji vise preko venca.

Šminka
Potrudi se da ne nosiš takozvani “vizir”. On se koristio nekada davno, kada se mlade nisu šminkale. Sada možeš da očekuješ tragove pudera na njemu, kao i razmazanu maskaru i karmin. Možda je dobra ideja da ti lice ne bude skroz sakriveno ili da ti ne dodiruje kožu.

 

8869-mz
Alternative

Ako želiš nekakav aksesoar, ali da ti ipak ne bude veo, ima raznih alternativa. Možda lepa šnala od cirkona ili za hipi utisak, venac od belih rada. Takav venac će sigurno dodati notu nežnosti tvom izgledu. Možeš i da imitiraš Rimljane i da nosiš imitaciju venca masline uz haljinu koja liči na rimske.

U svakom slučaju, venčanje je najzahvaliniji dan za modno eksperimentisanje. Ostalim danima nemamo baš toliko vremena da se bavimo takvim stvarima – tako da treba iskoristiti priliku. Srećno!

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>