Kako odabrati agenciju za organizovanje venčanja

Jedna od (brojnih) prednosti današnjeg doba jeste to što možete nekoga angažovati da za vas uradi – pa, skoro sve. Ako vam ideja da samostalno organizujete svoju svadbu deluje kao savršena uvertira za višemesečnu noćnu moru, a pritom ne žalite novca ni poverenja da sve prepustite profesionalcima, onda evo kratkog vodiča o tome kako odabrati pravu agenciju.

Istraživanje – između odluke da želite da angažujete agenciju za organizaciju venčanja i odabira konkretne agencije, postoji prostor koji možete konstruktivno da ispunite – tako što ćete pronaći što je moguće više informacija o tome koju agenciju bi bilo dobro angažovati. Raspitajte se od prijateljica i poznanica imaju li iskustva ili preporuke za neke od njih, istražujte internet, forume, društvene mreže… Na takav način najčešće se pronađu daleko relevantnije informacije nego jednostavnim obilaženjem web sajtova takvih agencija.

Upoređivanje ponuda – nakon što napravite najuži izbor od svega nekoliko agencija, uporedite ponude koje ste dobili. Imajte na umu kriterijume kao što su – da li ta agencija zaista deluje kao da može da zadovolji vaše potrebe, kakve su cene, koliko vam inicijalna komunikacija sa njima deluje profesionalno, da li vam se dopada način na koji posluju sa svojim potencijalnim klijentima… Sve su to stvari koje će vam biti izuzetno značajne, posebno onda kada vremena bude sve manje, a stresa sve više…

Dobra usluga košta – jedan od glavnih kriterijuma po kojima se opredeljujemo za bilo koju vrstu usluge jeste – koliko će to da nas košta? To pitanje sasvim je na mestu, jer je blagovremeno planiranje budžeta izuzetno korisna stvar, sam kamen temeljac dobre organizacije. Međutim, usluga koja je kvalitetna, košta, tako da nemojte očekivati pompeznost za malu svotu novca. Izbor je, naravno, na vama – ali ključno je da svoja očekivanja prilagodite tome koliko ste spremni da investirate. Naravno, svako pravilo ima izuzetke, ali od ovog se osigurajte iscrpnim bavljenjem prvom stavkom.

2Poverenje – jedna od ključnih stvari koja će odrediti vašu dalju saradnju jeste – poverenje. Za njega je potrebno vreme i na njemu se radi od inicijalnog kontakta. Osluškujte svoju intuiciju i ukoliko imate osećaj da nešto nije baš kako bi trebalo, dobro razmislite o svom izboru. Sigurno je da ne želite da vam venčanje organizuje neko u koga nemate poverenja, a jednom kada se ono izgubi, teško se ponovo uspostavlja. Zato od početka motrite na sve signale koji mogu sugerisati da li je baš ova agencija ona na koju ćete moći da se oslonite.

Poštovanje dogovora – još jedna izuzetno važna stvar kada je u pitanju dobra saradnja (a dobra znači da ste dobili tačno ono što ste tražili) jeste da li se poštuju ne samo rokovi, već i sve ono što je bilo unapred dogovoreno. Poštovanje rokova je, kada je reč o organizaciji bilo koje vrste, a kamoli događaja koji je neponovljiv (kao što je svadba), od ključnog značaja ne samo za izvođenje samog događaja, već i za regulisanje nivoa stresa koji se povećava vremenskim približavanjem događaja. Stoga se potrudite da brzo testirate to koliko se vaša potencijalna agencija pridržava rokova, a najpre se sa sobom dogovorite gde se nalazi granica između “labavije” organizacija i kompletnog raspada sistema.

Foto: stylish-events.blogspot.com; wedplannerpro.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>