Da li se udaješ za princa na belom konju i šta ako ne?

Venčanje, odnosno ulazak u brak, veoma su važan događaj u životu. I sigurno jedan od najlepših. No, ono što dolazi kasnije za mnoge novopečene supruge može da bude gorka pilula. Jedna od takvih stvari jeste uverenje da se udaju za princa na belom konju, a princ vrlo brzo počne da ostavlja prljave čarape na podu i nema u mozak ugrađen drajver da prepunu kantu za smeće treba isprazniti i da se neće sama od sebe dezintegrisati.

Kao što smo već pisali, očekivanja od svadbe, ali i od braka, pravo su minsko polje. Obično postanemo toga svesni tek kad u njega dobrano ugazimo. Ali, to ne mora nužno da bude tako.

PROČITAJTE I OVO: Da li je on onaj pravi (i šta ako nije)

Svakodnevni život je taj koji od princa može da napravi žabu. Ali, postoje tu i drugi uslovi koji su bitni za to da se jednog jutra probudiš i shvatiš da prinčevi ne urlaju kada igra Liverpul. Na primer, što se slabije poznajete, veće su šanse da imaš pogrešnu percepciju toga kako će muškarac da se ponaša u vašoj novoj maloj zajednici. Sve se to, zapravo, odnosi na zajednički život, koji može a i ne mora da otpočne nakon venčanja. Mnogi parovi u njega stupe ranije, pa računaju da nemaju mnogo toga da izgube ako se ispostavi da je dojučerašnji namirisani princ u svoja četiri zida štrokavo prase kome treba žena da mu čisti, pere i kuva. Kada se do takvog uvida dođe pre braka, onda se i odluka šta sa time činiti donosi lakše, ma kakva ona bila.

naijaloudspeaker.com

naijaloudspeaker.com

No, sve i da se poznajete od vremena kada ste mislili da vas Mesec prati kuda god da idete i da babaroge žive ispod kreveta ali će vas pokrivanje ćebetom preko glave zaštiti od sveg zla ovog sveta, ne postoje garancije da se ovakvo nešto ne može desiti. Možda on ima malo poremećen odnos sa svojom mamom, a to je krio pre svadbe? Možda mu je normalno da se popodne izvali na kauč i zapoveda šta ženica treba da mu prinese, jer on je glava porodice, a ona njegov poslušni rob? Možda je jedan od onih opsesivaca koji svake nedelje četkicom za zube ribaju fuge od pločica na kupatilu dok se skroz ne zablistaju?

PROČITAJTE I OVO: ZAUVEK SREĆNI: Ovo su znaci da je on taj!

Neke od tih stvari neki muškarci kriju, pa ih iznesu tek nakon što se brak sklopi. Neke se, sigurno, mogu videti i ranije, ali pitanje je da li želimo da vidimo takve stvari i da se suočimo da mogućnosti da naš princ na belom konju menja čarape svaki četvrti dan.

Ono što može da se uradi jeste da se otvoreno razgovara o ovakvim stvarima – o očekivanjima koje imate jedno spram drugog, od postavljanja zajedničkih dogovora i pravila suživota, okvirnog dogovora šta su čija zaduženja. I to je odlična prilika da vidite koliko ste dobri u tome da se dogovarate, pravite kompromise i planove, ali i da uvidite šta su stvari koje su prihvatljive (ne igra Liverpul svakog dana i da, veruj mi, moguće je naučiti ga da ne ostavlja čarape na podu, stvarno jeste) do onih koji su, za tebe, neprihvatljive.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>