Trudna sam, a on neće brak!

Većina žena ceo život mašta o venčanju, beloj haljini, dobrom mužu i lepoj svadbi. Kada se dogodi neplanirana trudnoća, žene prestaju da maštaju. Prosto – očekuju venčanje i taj prsten obećanja.

Kada ste videli dve crtice na testu, očekivali ste da vaš dugogodišnji dečko prestane da odugovlači i da se brzo uozbilji, ali ništa od toga. Pristao je da prihvati dete, možda je čak i srećan, ali o braku ni pomena.

Šta sada?

PROČITAJTE I OVO: Da li se nevinost vraća u modu?

NEMOJTE GA UCENJIVATI

Zaboravite onu priču “ili me ženi ili ću abortirati” ili “neću ti dati da viđaš dete”. Ne želite da se oženi iz čiste obaveze, a pritisak ionako neće doprineti ni tom scenariju. Možda vam čak sprema iznenađenje i samo traži način da sve bude romantično, a ne čist protokol. Ako date muškarcu vremena iznenadićete se koliko može da bude romantičan i osećajan. Ako to nije slučaj i on prosto neće da se ženi, a vi želite dete, nađite zajednički jezik oko odgajanja deteta, vaspitanja i finansija.

GIF: Tumblr

GIF: Tumblr

ON NIJE UZ VAS

Ako je već jasno da neće biti uz vas ni na koji način – ne očajavajte. Ne zato što situacija nije očajna, jer svakako nije idealna, već zato što nemate vremena za takve stvari. Imate milion i jednu stvar o kojoj treba sada da razmišljate, a vaš neodgovorni dečko nije jedna od njih. Smislite logistiku koja će vam olakšati da sami gajite dete. Biti samohrana majka svakako nije lako, ali dobrom organizacijom i pozitivnim stavom ćete sebi olakšati stvari. U nekom trenutku ćete i naći boljeg muškarca, ali o tom potom.

ABORTUS

Ako vas nekim slučajem on prisiljava na abortus, nemojte ga poslušati. To je samo vaša odluka i on se ne pita ništa. Pitao se o životu bebe, odbio je da učestvuje. Nema prava da vas tera da prekinete trudnoću. Ako i vi smatrate da je prekid trudnoće najbolje rešenje, to je vaša stvar.

POBAČAJ: Kako se nositi sa bolom i brinuti o svom zdravlju

BIĆE UZ VAS, ALI NE ŽELI SVADBU

bebic

Ako će on biti uz vas, pružiti detetu sve što jedan otac može da pruži, a možda i vama sve što muškarac može da ponudi ženi, ali prosto ne želi brak – razmislite. Ako ćete živeti kao u braku, ali bez papira, da li je to toliko bitno?  Možda prosto ima birokratijsku averziju, ali je spreman da bude posvećeniji od mnogih muškaraca koji su u braku zakonski. Dajte mu vremena i probajte da se ne opterećujete time mnogo, jer sada to sve nije mnogo bitno. Ono što jeste bitno je da ćete uskoro na ovaj svet doneti jedno malo stvorenje koje će vam promeniti život više nego tri braka.

Srećno svim budućim majkama!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>