10 saveta kako da napravite lepo, a jeftino venčanje

Kako je pokazalo jedno istraživanje nedavno sprovedeno, venčanje u Srbiji košta oko 800 000 dinara. Ljubav ne košta ništa, ali je sve ostalo preskupo. Ipak, vi želite lepu svadbu, ali nemate novca za iznajmljivanje “Colonial Sun-a”, jastoga, trubače i tome slično. Ne bojte se, nije sve propalo. Ko umije – njemu dvije! Smislili smo za vas neke cake zbog kojih možete uštedeti dosta novca, a ipak imati venčanje svojih snova.

Razmislite o venčanju napolju

Lepo je vreme, a restorani su preskupi. Cene se kreću od 50 do 150 evra u restoranima koji, ruku na srce, i nisu neki. Svako od nas ima plac ili zna nekog ko ima plac – imati takvo venčanje je vrlo šik i ne izgleda otrcano poput ružnih restorana u kojima je prikladnije držati skup socijalističke omladine. Plac možete ukrasiti po svojoj volji i tako dobiti venčanje po baš vašoj meri.

Sašijte svoju venčanicu

Naravno, ne sami! Ipak, možete naći povoljnu krojačicu i napraviti sjajnu venčanicu koja bi vas inače mnogo koštala. Ipak, budite realni. Ima haljina koje ne možete ni sašiti jeftino. Svila i čipka su skupe, a vi razmislite o lepim, a jeftinim materijalima za vaš savršeni dan.

Proverite oglase za hranu

Postoji mnogo sjajnih kuvarica u našoj Srbiji koje će vam jelovnik napraviti za manje novca nego što bi to učinio ketering servis. Takođe, kreativnost je čudo: možete osmisliti jelovnik sa jeftinijim sastojcima koji ne izgledaju siromašno.

Uposlite prijatelje

Neka njihov poklon bude usluga. Ionako je situacija u Srbiji takva da ne možete očekivati skupe Srbije, ali vaš super drug pravi dobre koktele, a onaj drugi je sjajan DJ. Neka vam poklone svoju uslugu na venčanju!

Skratite spisak gostiju

Postoji ona priča Moma Kapora o mladom paru koji je želeo da se venča u farmerkama bez gostiju. Onda se neko izlanuo roditeljima, pa su završili sa 800 najbližih rođaka i prijatelja. Ne dozvolite da vam se dogodi ista stvar. Sasvim sigurno nemate više od 50 ljudi koji su vam dragi, što uz mladoženju znači sto zvanica. Sve preko toga je sumanuto, ali i preskupo.

Medeni mesec

Iskoristite promotivne ponude na vreme i zakažite taj medeni mesec što ranije – verujte, uštedećete. Postoje mnoga lepa mesta na koja vredi otići i dve nedelje van sezone.

Pozivnice šaljite preko mail-a1

Ko god vidi u svom sandučetu bilo šta osim računa, dobije srčani udar i ne može posle da ide uz stepenice, a kamoli na svadbu. Pošaljite pozivnice na e-mail, jer će ranije stići i to uz veliku uštedu.

Muzika

Ako ne želite trubače na svadbi, možete angažovati dobar mladi bend da vam svira na svadbi skoro za dž. Uz to, priznaćete da je gitara mnogo romantičniji instrument od trube. Imaćete i veći izbor pesama. Tu su i DJ-evi, ali i plejliste.

Frizura i šminka

Nema potrebe za profesionalnim šminkerima i frizerima zahvaljujući kojima ćete izgledati kao seoska mlada ili Ceca na svojoj svadbi. Figaro verovatno imate, a teško da ne umete da se našminkate, posebno ako uzmemo u obzir silne YouTube tutoriale na baš tu temu. Uz to, imate i neku drugaricu koja se baš time bavi – neka to bude njen poklon.

Fotografije

Umesto da angažujete fotografa koji će vas ionako odrati, setite se ortaka koji baš ume da našravi slike. Fotografije suveniri su danas potpuno nepotrebni, jer će ih zvanice svakako skinuti sa vašeg Facebook profila ako to budu želeli.

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete imati najlepše venčanje i još lepši brak.

Živeli mladenci!

Foto: thebridaldetective.com, emailweddinginvitation.net

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (1)
  1. Bojana Carmak

    Divan je clanak, a posebno me je odusevio deo sa mladim bendom, koji ce super svirati za male pare. Kako ne znam za takav, a zelela bih ga na svom vencanju, koje je za manje od dva meseca, zamolila bih Vas da mi ga preporucite.
    Puno pozdrava,
    Bojana

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>