Da li se nevinost vraća u modu?

Poslednjih par decenija nije blam da vam posle prve bračne noći posteljina ostane neukaljana tragovima krvi. To je nešto normalno i retko ko još čuva nevinost za brak. Ipak, interesovanje za seks je kod mladih opalo više nego ikada do sada – preči nam je Facebook ili Instagram, ili nova serija, ona flaša vina itd. Zato se postavlja pitanje – da li je nevinost ponovo u modi.

Savremeni konzervativci

Naravno, niko više nije lud da očekuje od vas da uđete u brak nevine. Ipak, vredi li možda razmisliti na ovu temu ponovo? Mnogi mladi ipak odlučuju da sačuvaju svoje “privatne delove” za onog/onu pravu, a možda to i nije tako loš stav.

original

Sve što je brzo, to je i kuso

Možda ste primetili da muškarci više ne skidaju zvezde sa neba, a nije isključeno da je to zato što smo postale previše dostupne. Zašto da se vama udvara i kupuje cveće kada to isto može da dobije za jednu koka kolu na obližnjem splavu? Isto tako, kada se neko pomoči da bi nešto dobio, on to i više ceni. Muškarci polako gube zanimanje za seks jer su oni lovci. Kada im je nešto servirano na gotovs, više ih ne interesuje, pa se zato sve više žena žali na momke “koje boli glava”. Da li stvar u tome što gole žene vise sa svakog bilborda, što nakon poruke “Ćao, šta radiš” odgovaramo golišavim slikama i što ih napadamo kao seksualni predatori?

Manje emotivnog tereta

Ako budete sačuvali nevinost za brak, manje su šanse da vam srce bude slomljeno sto puta. Šanse su da će vaša prva ljubav biti vaš muž. Tokom seksualnog odnosa, kod žena se luči oksitocin – hormon bliskosti, koji nas često veže za gradskog švalera koji je zapravo idiot. Ako spavamo isključivo sa svojim mužem, na takav način ćete se vezati samo za njega.

tumblr_lqcsxehSRr1qc94juo1_500_large

Kontracepcija

Kako ni jedan vid kontracepcije nije siguran, apstinencijom vam je garantovano da nećete roditi dete u tinejdžerskim danima ili još gore, proći kroz pakao zvani abortus. Apstinencijom vam je garantovano da ćete dete roditi samo onom čoveku kog i želite za oca svoje dece.

Polne bolesti

HIV, kondilomi, hlamidija… Sve su to brige seksualno aktivnih ljudi, ali ne i onih koji su sačuvali svoju nevinost jedno za drugo.

Šta vi mislite? Da li je čuvanje nevinosti definitivno prevaziđeno ili se možda ipak vraća u modu?

Recite nam u komentarima!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (2)
  1. snezana janevska

    POTPUNO SE SLAZEM S VAMA U SVAKOM SMISLU.MEDJUTIM.KOLIKO GOD DA HOCEMO NIKADA SE U TO PRELEPO RANIJE DOBA KOJE ZAMISLJAMO OD DETINJSTVA S PRINCEM NA BELOM KONJU NE MOZEMO VRATITI….ZAO MI JE STO TO MORAM RECI AL TO JE TO…….. 🙁

  2. admin

    Snezana, slazemmo sa Vama u potpunosti!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>